SønderjyskE Foto: Svend Anker Iversen
SønderjyskE Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE’s håb om Europa slukket

Inden dagens sidste kamp i sæsonens superliga, var målet klart for SønderjyskE, som i Haderslev tog imod AaB. Hjemmeholdet skulle blot have et point, for at spille om en plads i Europa mod AGF i Aarhus på fredag.
Men trods en lige start og en skade til AaB profilen Lucas Andersen, var SønderjyskE ikke så skarpe som det er set igennem sæsonen.
Spillerne løb hele tiden efter modstanderne og afleveringerne var ikke skarpe.
Efter små 20 minutter kom AaB foran, da Tom van Weert blev spillet fri foran mål, han ramte bolden så den hoppede over Lawrence Thomas i målet og gik over stregen.
SønderjyskE prøvede efter målet at komme tilbage i kampen og fik et par muligheder ude fra, men uden at blive rigtig farlige.
Efter 31 minutter headede Mathias Ross et hjørnepark på overlæggeren, hvorefter den blev clearet til et nyt hjørnespark. Her prøvede SønderjyskE at cleare bolden, men den ramte Pierre Kanstrup på armen og Iver Fossum kunne omsætte det dømte straffespark til mål.
AaB fortsatte med at presse på, men den største chance kom til hjemmeholdet og Anders K. Jacobsen, men hans afslutning fra spids vinkel gik i sidenettet.
Efter pausen havde begge hold muligheder for scoringer, både Mads Albæk og Victor Ekani fik gode muligheder, men afslutningerne gik lige forbi målet.
Det blev dog udeholdet der kunne juble først, et boldtab på egen halvdel endte for fødderne af Rufo som sparkede bolden fladt i nettet.
Dermed var kampen med en halv time tilbage afgjort.
AaB øgede blot ti minutter senere til slutresultatet 0-4 ved Jacob Ahlmann.
I resten af kampen havde begge hold ikke meget mere at komme efter, SønderjyskE ventede på en velfortjent ferie i en sæson, hvor de i sidste spillerunde af grundspillet tabte i Farum i kampen om sjettepladsen og spillede sig i pokalfinalen inden finalen om syvendepladsen og blev tabt i sidste spillerunde.

Inden kampen blev Johan Absalonsen hyldet for sin karriere i SønderjyskE, efter sit stop i vinter. Han blev samtidig optaget i Hall of Fame.

Kampen i tal:
SønderjyskE - AaB 0-4 (0-2)
0-1 Tom van Weert (20. min)
0-2 Iver Fossum (32. min)
0-3 Rufo (59. min)
0-4 Jacob Ahlmann (69. min)
Tilskuere 3011