MTB HMC Haderslev 2021 Foto: René Holm
MTB HMC Haderslev 2021 Foto: René Holm
Øvrige sportsgrene

Kør MTB mod verdenseliten ved VM 2022

Den 17. september 2022 er der UCI VM i mountainbike maraton i Haderslev. Samtidig afholder arrangørerne Haderslev MTB Challenge på samme rute som eliten kører til VM. Tilmeldingen åbner den 31. december klokken 10.

Haderslev MTB Challenge blev afviklet for første gang i 2021 samtidig med DM i MTB maraton. Her er rytterne på vej gennem Haderslev Dyrehave med den kommen danmarksmester Simon Andreassen i front. Fotoet må kun bruges i forbindelse med omtale af Haderslev MTB Challenge, XCM DM 2021 og XCM VM 2022. Foto: Deleuranfoto
1700 motionister får nu muligheden for at køre sammen med verdenseliten, når Haderslev er vært for 2022 UCI Mountain Bike Marathon World Championships. Eliten starter klokken 8.30, og så er der 200 pladser til de stærkeste mænd og kvinder, der vil køre den fulde maratondistance på den hårde rute og kan klare den stramme cut off, der betyder, at man også skal køre hurtigt.

Klokken 12 starter motionsklasserne til Haderslev MTB Challenge på 40 og 80 km, hvor der er 1500 pladser.
”Vi glæder os til at tage imod motionister fra hele Danmark og landene omkring os. UCI har ikke tidligere afholdt motionsløb samtidig som VM, så det er en helt unik mulighed for at køre med, når de største stjerner kommer”, siger Bent Skov, der er projektleder for MTB VM i Haderslev 2022.

Ruten er allerede testet grundigt, da der i 2021 blev afholdt DM i MTB maraton med omkring 200 deltagere på ruten og samtidig kørte Haderslev MTB Challenge med 600 motionister.
”Vi havde et rigtig godt løb i 2021 og fik testet en masse ting af, så nu er vi klar til at skalere det hele op til VM med forhåbentlig mange flere deltagere til Haderslev MTB Challenge”, siger Bent Skov.

Ruten, som både eliteryttere og motionister skal køre på, er 40 km lang. Den består af lidt grusvej og stier og en stor del single track i Pamhule Skov. Højdepunktet er marken i Hammelev midt på ruten, hvor man kører rundt om sandkulen i et ret kuperet terræn, der virkelig trækker tænder ud. Der er 500 højdemeter på hver omgang og eliten kører tre omgange for mænd og to omgange for kvinder til VM.
”Vi ser frem til at give rytterne en rigtig god oplevelse i de skønne omgivelser, man kører i hele løbet. Løbet er for alle, der kan køre MTB, så længe man finder den rigtige distance. På den fulde VM-distance skal man kunne køre til hele vejen for at kunne være med, men på 40 og 80 km er der ikke nogen tidsgrænse”, siger Bent Skov.

Tilmelding kan ske fra fredag den 31. september 2021 klokken 10 på Sportstiming: https://www.sportstiming.dk/event/10014

VM i mountainbike maraton afholdes i Haderslev den 17. september 2022 og er et samarbejde mellem Sport Event Denmark, Danmarks Cykle Union, Trekantområdet Danmark og Haderslev Kommune.

Følg med på www.haderslevMTBchallenge.dk eller facebook