Haderslev kommune logo
Haderslev kommune logo
Nyheder

Haderslevs landdistrikter har bidraget til kommuneplanen

Haderslev Kommune skal have en ny kommuneplan, og et af de helt centrale emner i planen er landsbyerne, deres afgrænsning og deres potentialer, og hvad de skal kunne i fremtiden. Derfor har alle landdistrikter været inviteret til dialog om den nye kommuneplan.

29 landdistrikter findes der i Haderslev Kommune – fra Enderupskov i vest til Aarø i øst. Og rigtig mange af dem har bidraget til den kommuneplan, der netop har været i høring i Haderslev Kommune.
”Det glæder mig rigtig meget, at så mange landdistrikter har taget sig tid til at gå i dialog med os om, hvilket potentialer der er i netop deres område fremover. Det giver os mulighed for at lave en fokuseret kommuneplan, der tager højde for de udviklingspotentialer, der er i de enkelte landdistrikter”, siger Bent Kloster, der er formand for Landdistriktsudvalget i Haderslev Kommune.

De 29 landdistrikter indbefatter 55 landsbyer i kommunen, hvor de 30 af dem har været repræsenteret på møder med politikere fra Landdistriktsudvalget og embedsfolk fra Haderslev Kommune, hvor man har set på landsbyafgrænsninger og potentialer.
”Det har været rigtig godt at opleve det engagement, landdistrikterne er kommet med. De har været med til at præcisere vores forslag og vi har fået opklaret og ændret ting, der har været uhensigtsmæssige. Det har givet stor værdi for kommuneplanen at få det indblik i, hvad man går med af idéer i landdistrikterne og hvilke initiativer, der er på”, siger Bo Morthorst Rasmussen, der er næstformand i Landdistriktsudvalget.

Dialogmøderne har resulteret i mange høringssvar til kommuneplanen, der var i høring frem til 30. juni 2021. Nu skal forslaget bearbejdes efter de forskellige forslag er kommet ind, inden kommuneplanen skal vedtages i slutningen af året.