SønderjyskE vinder final4 i årets pokalturnering Foto: Soenderkyske.dk
SønderjyskE vinder final4 i årets pokalturnering Foto: Soenderkyske.dk
Ishockey

Fællessang på parkeringspladsen

”We are the champions” og “Silden er død” lød det fra mange sønderjyske struber på parkeringspladsen foran skøjtearenaen i Aalborg. SønderjyskE fik pokalen med hjem efter weekendens ’Final 4’ stævne

Bentax Isarena i Aalborg – som tidligere hed Gigantium – dannede lørdag aften ramme om årets ’Final 4’ i ishockey.
Fredag spillede Esbjerg Energy sig i finalen med 5-4 sejr over arrangørklubben, Aalborg Pirates, og SønderjyskE gjorde det samme ved at slå Rungsted Seier Capital med 4-3. Dermed blev årets pokalfinale – den 29. af sin art – til et arvefjende opgør.
Allerede før kampen blev det fremhævet, hvor vigtigt det ville være for SønderjyskE, at få en god start. Og det må man sige de fik. Allerede efter 58 sekunder bombede backen Matt Pravavessis pucken i nettet og det blev begyndelsen på en periode, hvor de lyseblå klart var stærkest.
Efter første pause-te kom de gule fra Esbjerg betydeligt mere med, og efter otte minutter blev det belønnet. Begge hold fik scoret i periodens slutfase og så var alt åbent inden tredje periode.
Kampen var fattig på udvisninger, men alligevel blev udvisninger afgørende og Esbjergs Braeden Shaw blev dagens skurk. Først blev han dømt for at ’filme’ sig til en udvisning og kort derefter for at skøjte direkte ind i SønderjyskE goalie, Patrik Galbraith. Begge powerplay blev udnyttet til UG og SønderjyskE fik sikret sig en to måls føring. Og så kunne de lyseblå danse sejrsdans på isen.

Stemningen var størst på parkeringspladsen
På grund af de gældende corona restriktioner var den store arena i Aalborg tæt ved gabende tom. Det kunne man ikke sige om parkeringspladsen ved hallen, som var ombygget til en ’drive in bio’, hvor mange ishockey fans var på plads. Rigtig mange SønderjyskE fans havde taget turen nordpå og fra hver sine biler dystede man med de vestjyske fans i at lave mest larm. Også her vandt de lyseblå.

Ros for arrangementet
Fra mange sider var der stor ros til den arrangerende klub, Aalborg Pirates, for et veltilrettelagt arrangement trods vanskelige forhold. Hele ’Final 4 arrangementet’, lige fra indlogering på hotel, transport til arenaen og selve kampene, gik som smurt i olie. Spillere og ledere blev testet hver gang de entrede hallen. En del af de rosende ord kom fra Esbjerg Energys headcoach, Jason Jaspers:
”Det er vanskelige forhold, men de har gjort et fantastisk stykke arbejde,” sagde han blandt andet.
Også arrangøren var tilfreds, selv om det var en streg i regningen, at det ikke lykkedes selv at komme i finalen:
”Jeg synes at vi både har leveret på et corona sikkert arrangement og på branding,” sagde Aalborg Pirates direktør, Lars Lauersen. Han fortalte, at temaet for arrangementet var ’Folkefest under corona’.

SønderjyskE’s Mike Little blev kåret til pokalfighter

Kampen i tal:
Esbjerg Energy – SønderjyskE 2-4 (0-1), (2-1), (0-2)
Esbjerg – SønderjyskE 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)
00:58 0-1 Mikkel Jensen (Prapavessis)
27:59 1-1 Andreas Grundtvig (Grønvald)
38:45 1-2 Yannick Vedel (Little, Jensen)
39:11 2-2 Cam Knight (Sherman)
46:48 2-3 Brendan Harms (Little, Brown) PP
54:30 2-4 Yannick Vedel (Brown) PP
Udv.: EE 6×2. SE 3×2
Skud: 19-24