Klumme

Klumme: Støtten er der, men er de trængte der?

Når man kigger rundt på de sociale medier som facebook, kan man ikke undgå at ramme in diverse opfordringer til at passe på hinanden og en selv. Der er flere ideer som skyder op, blandt andet har er der oprettet facebooksider som HaderslevHandler, Take-away og udbringning i Haderslev og lignende koncepter.
Forleden dag lagde sognepræst i Gram, Johannes Engholm Gjesing en video op hvor han åbnede en dåseøl fra Tyskland, men sendte penge til den lokale beværtning og købte takeaway lokalt.
Flere siger at man allerede nu skal overveje at købe julegaver, lokalt selvfølgelig – alle initiativerne skal sikre at der er en butik, at handle i når krisen er ovre.

Men så til min pointe med denne klumme, hvor er de mange lokale spillesteder, sportsforeninger og lignende henne, jeg vil her kalde det hele under en kam og kalde dem ”lokale”, for ikke at glemme nogen.
Det er ingen hemmelighed at jeg selv er tilflytter, fra Odense, i fodbold er mit hjerte derfor blå/hvid stribet – dog også lidt lyseblåt.
Torsdag sad jeg og tænkte, hvorfor sælger OB ikke billetter til weekendens kamp, som ikke spilles. De skal møde Esbjerg i Odense. Og så tænkte jeg videre, hvorfor gør SønderjyskE ikke det, hvad med for eksempel HaderslevHus, som har flere problemer at slås med pt og ikke kan lave arrangementer.
Crazy Daisy har lige bygget om og renoveret lokalerne, de kan bare ikke vise dem frem – ja man kan blive ved, med at nævne forskellige steder som kan være i problemer.

Sælg, sælg, sælg
Hvorfor sælger man ikke virtuelle billetter til de arrangementer som er aflyst?
Jeg mener ikke man skal tage fuld pris, men for eksempel en fodboldkamp, en ishokeykamp, et bal, en tur på cafe for 20 kroner?
Det er ikke mange penge det vil dreje sig om, men det kan være med til at redde flere af de lokale steder.
Tanken er at man blot støtter med sin ”billet”, men ikke får noget for pengene. Ja vi har snakket om og overvejet om vi her på Haderslevspuls.dk skulle lave de virtuelle billetter, men gebyrer for salg og diverse moms og skatteregler, kan gøre det fine formål til et større problem.
En opfordring til dem som ”beder” om støtten på denne måde kunne være, at trække lod om fribilletter eller lignende når de er åben igen og fundet fodfæste.
Skulle der sidde nogen derude som ikke har en platform, til at sælge billetter på, er vi selvfølgelig behjælpelige, så tøv ikke med at kontakte os på kontakt@haderslevspuls.dk.
Og ja kom nu alle sammen hjælp hinanden, så vi også kan komme ud og få en god oplevelse når Coronakrisen en dag er ovre.

Pas på hinanden, det bedste er at blive hjemme og støtte på afstand.