Tina Rosenkilde-Hansen får overrakt diplom og gavekurv af Karl Posselt fra Forum Vojens Foto: René Holm
Tina Rosenkilde-Hansen får overrakt diplom og gavekurv af Karl Posselt fra Forum Vojens Foto: René Holm
Vojens

Årets Vojens Borger 2021 blev Tina Rosenkilde-Hansen

“Tak til alle jer der har stemt på mig, for der må være flere af jer her på pladsen”, sagde Tina Rosenkilde-Hansen efter hun idag blev kåret til Årets Vojens Borger 2021.
Det skete i forbindelse med Vojens Høttes arrangement i Rådhuscentret i Vojens.

Herunder talen i forbindelse med udnævnelsen

Siden 2003 har borgerne i Vojens, hvert år, hædret én person, som har gjort noget særligt for byen og egnen. Kun 2020 var en undtagelse. Det sørgede Coronaen for.

I begyndelsen var det Lokalavisen Budstikken, der – i samarbejde med Vojens Handelsstandsforening – stod for kåringen af Årets Vojens Borger. Først senere blev kåringen en del af Vojens Høtte. Men hvad kan være mere rigtigt – Høtten er jo en kæmpe stor del af Vojens’ identitet.

Da den allerførste Årets Vojens Borger skulle kåres, var det da også den daværende ’Mr Høtte’, som blev kåret af avisens læsere. Erik Andersen blev den første af en lang række Vojens borgere, som blev hædret for deres store uegennyttige arbejde, som er med til at gøre det sjovere og bedre at bo i Vojens.

I dag er det Ugeavisen MidtSyd, som står for den årlige kåring. Hertil får avisen hjælp fra Forum Vojens og internetavisen Haderslevspuls.dk, der også har til huse i Vojens.

Læserne har indstillet kandidater, og der har været nok at kigge på for dommerkomitéen. Valget var dog ikke svært, idet én kandidat havde markant flere indstillinger end nogen anden. Og det er hende – for det er en ’hun’ – vi skal fejre nu.

Årets Vojens Borger har altid været et synligt ansigt i Vojens. Både i sit arbejde, hvor hun igennem mange år var et markant indslag i bylivet med sin tøjforretning.

Årets Vojens Borger er et rigtig foreningsmenneske og hun har et stort talent for lederarbejde – også når det er frivilligt. Man kunne fremhæve meget, men lad os tage arbejdet i Ladies Circle, hvor klubben i Vojens er én af de største og mest driftige i hale landet. Ikke mindst takket være Årets Vojens Borger.

Årets Vojens Borger endte for alvor på sin rette hylde da hun blev hyret til at være lokomotiv for alt det frivillige arbejde i vores kommune. På den måde får hele foreningslivet glæde af hendes idéer, energi og power.

Men tilbage til Vojens Høtte. For det er især som formand for Vojens BI’s høtteudvalg, at læserne har fundet argumenterne for valget af netop hende som Årets Vojens Borger.

Med meget stor dygtighed har Årets Vojens Borger fået opbygget en stærk organisation bag vores alle sammens byfest. Og med et par solide resultater er der nu atter en god tro på, at Vojens også i fremtiden vil have sin byfest. Nogle rammer er ændret, men grundsubstansen er bevaret.

Vi vil meget gerne have lov at kåret Tina Rosenkilde-Hansen til 2021 udgaven af Årets Vojens Borger.