Patrick Galbraith Arkivfoto:Svend Anker Iversen
Patrick Galbraith Arkivfoto:Svend Anker Iversen
Ishockey

To Vojens spillere skal til OL

Når det danske ishockeylandshold skøjter ind på isen til OL i Beijing om en lille måned, er det med to lokale spillere i truppen.
Igår blev de to keepere Patrick Galbraith (SønderjyskE) og Frederik Dichow (Kristiansstad, Sverige).
De to Vojens drenge er glade for deres udtagelser

“Jeg er selvfølgelig både glad og stolt over at være blevet udtaget til OL. Jeg har både været med til sidste A-VM og været med omkring holdet i OL kvalifikationen, så det er ikke helt nyt for mig, men alligevel ser jeg det som en stor tillidserklæring”, fortæller Frederik Dickow til SønderjyskE’s hjemmeside og fortsætter:
“Lige nu har jeg en rigtig god sæson med Kristianstad i Hockeyallsvenskan og både Montreal, Kristianstad og jeg selv er godt tilfreds med valget om at lade mig udvikle i Sverige. Jeg har fået masser af spilletid og kamperfaring, som jeg kan tage med ind til OL turneringen”.
“Det er også sjovt at jeg tilsyneladende kommer til at dele oplevelsen med en anden VIK-dreng nemlig Patrick, som jeg har kendt og set op til i hele min juniortid i Vojens IK. Jeg ser virkelig frem til at få en stor oplevelse og give mit bedste hvis muligheden byder sig”.

Også i SønderjyskE er der glæde at spore:
“Jeg blev rigtig glad på Patricks vegne da Heinz Ehlers ringede. Uanset hvilken opgave “Paddy” får på OL-landsholdet, så ved man at han går 100 % seriøst ind til den. Han har stået fantastisk i ligaen i år og jeg synes det er fuldt fortjent at han belønnes med en plads”, fortæller SønderjyskEs sportschef og cheftræner Mario Simioni.

“Det glæder mig også at Fredrik Dichow er med. Først blev han i 2019 draftet af Montreal og nu skal han som 20-årig med til OL. Han har gang i en flot sæson i Kristiansstad, hvor han endda blev udlejet til Rögle i et par kampe – det viser bare at vi gør nogle ting rigtigt i både VIK og SønderjyskE”, fortæller Mario Simioni.

Patrick Galbraith fortæller herunder om sin udtagelse, til debuten for Danmark til OL