Nyheder

To gåture og mange dåser senere

Forleden dag gik Hannah Iversen Schmidt og hendes familie fra Halk ved Haderslev to ture, den første til Hejsager og den anden til Øsby.
– Efter jeg fik en datter og en barnevogn er det blevet en fast rutine at samle det affald op vi støder på undervejs, vi leder ikke decideret efter affaldet, skriver Hannah på sin facebookprofil.
Normalt samler hun lidt affald op på turen, men tirsdag blev det til meget mere end normalt, da kommunen havde været ude og slået græsset i rabatten langs vejen og derfor kom der meget affald til syne.
I affaldsposerne er der mange dåser, både med og uden pant. Men også andet som cigaretpakker, slikpapir, flasker og andet blev taget med hjem, noget som Hannah Iversen Schmidt undrer sig overmange ikke bare gør, frem for at smide det fra sig.
Når der bliver slået græs bliver det henkastede affald flænset i stykker af græsslåmaskinen, dele som kan skade både dyrs poter og menneskefødder.
Som afslutning på sine to indlæg skriver Hannah Iversen Schmidt:
“Tag dit skrald med hjem i stedet for at smide det i naturen”, og fortsætter:
– Jeg er egentligt mest chokeret over at folk GØR det. Det at man ruller vinduet ned, og smider en dåse ud. Det er SÅ fjernt fra den jeg er, og forstår ikke at nogle har så lidt moral og hjernekapacitet.