Nynne Sanderbo Martinusen Foto: Pressefoto
Nynne Sanderbo Martinusen Foto: Pressefoto
Kultur

Renovering lukker Ehlers samlingen

Ehlers Samlingen holder lukket indtil maj. Slotsgade 20 skal restaureres

Historie Haderslevs museer i Slotsgade udvider sin lukkeperiode med knap tre måneder, da det er lykkedes at få midler og tilladelse til vigtige reparationer i det 444 år gamle hus. Huset er fredet på grund af sine unikke historiske spor, og der går derfor et stort arbejde forud for den kommende restaurering. Derfor er store dele af samlingen blevet pakket ned, så lertøjet er i sikkerhed for støv og rystelser, når håndværkerne går i gang. “Vi er enormt glade for at arbejdet kan gå i gang så hurtigt – så kan vi jo også åbne museerne hurtigere igen!” Siger museumsinspektør Nynne Sanderbo Martinusen og tilføjer: “Huset er jo i virkeligheden en af vores vigtigste udstillingsgenstande og det er enormt vigtigt at vi passer godt på det.”. Selvom det ikke er en totalrenovering, er det ikke muligt at holde museet åbent, før arbejdet på loftet er færdigt; udstillingerne er nemlig pakket ind i plastik! Det gælder også dele af stueetagen, hvorfor billetsalg til både Ehlers Samlingen og Von Oberberg

Slotsgade 20
Slotsgade 20 er et af Haderslevs ældste huse, bygget i 1578 af Philip af Neuss, skifferdækker for Hertug Hans den Ældre. Under byfornyelsen i 1960’erne var det planen, at huset skulle rives ned for at give plads til en hovedvej som, inspireret af Odense, skulle gennemskære bykernen, så bilisterne kunne komme helt ind i byen. Det blev imidlertid forhindret af fundet af de helt unikke vægmalerier fra 1600-tallet, som pryder mange vægge og lofter i huset. I slutningen af 1970’erne blev huset derfor sat i stand, og i 1983 slog Ehlers Samlingen dørene op til udstillingen af Louis og Margrete Ehlers’ fantastiske samling af lertøj. Louis Ehlers flyttede ind i huset og boede hvor der i dag er kontor.

Fakta
Arbejdet med Slotsgade 20 gik i gang i uge 5 og det forventes tidligst museet åbner 1. maj. Von Oberbergs Hus holder lukket for gæster i det daglige i samme periode, men vil åbne for events, bl.a. FunCard i vinterferien, hvor Von Oberbergs uhyrer skal manes frem.
Slesvigske Vognsamling åbner som planlagt d. 15.2.22, hvor børn med FunCard kan komme ind og få en sjov oplevelse med bogstavjagt.