Tour de France Grand Depart trofæet på Haderslev Rådhus Foto: René Holm
Tour de France Grand Depart trofæet på Haderslev Rådhus Foto: René Holm
Haderslev

Cykelfeber rammer frivillige i Haderslev

Der er stor interesse for at være frivillig, når verdens bedste cykelryttere inden for både landevejsløb og mountainbike kommer til Haderslev senere på året.

De frivillige er mere end klar til at give en hånd med, når Tour de France-feltet kommer susende gennem Haderslev Kommune den 3. juli. Der er brug for 100 frivillige, der skal stå flagpost, og det har ikke været et problem at skaffe dem i Haderslev Kommune. Tværtimod.
”Generelt er der stor opbakning til frivilligt arbejde i Haderslev Kommune, men vi er alligevel overraskede den enorme opbakning, vi har fået. Allerede nu har vi været nødt til at oprette venteliste”, siger projektleder Bent Skov, der er overordnet ansvarlig for både at rekruttere frivillige til Tour de France og VM i mountainbike maraton, som køres i Haderslev i efteråret 2022.

Når det er gået så nemt med at skaffe frivillige, så er det ifølge Bent Skov en kombination af, at det er en once-in-a-lifetime-begivenhed at være en del af touren, og fordi der samtidig er fundet en rigtig god model for rekruttering i Haderslev.
”Vi har en fast arbejdsgruppe, der koordinerer med de frivillige og har en god og direkte kontakt ud til foreningerne, så det er via dem, vi får frivillige. Vi brugte allerede modellen sidste år ved DM i Mountainbike, og det gav pote. Det er noget, der bliver lagt mærke til i andre kommuner, så det kan vi godt være stolte af”, siger Bent Skov.

De frivillige får ikke selv løn for at stå flagpost, men den forening, de er tilknyttet, modtager et beløb, og de frivillige får desuden en tøjpakke og en goodiebag for at hjælpe.

Borgmester Mads Skau glæder sig over, at så mange har lyst til at hjælpe til.
”2022 er et rigtigt cykel-år i Haderslev Kommune. Tour de France og Mountainbike VM er en unik mulighed for at vise det bedste frem fra kommunen, og vi er afhængige af de frivillige for at kunne give både publikum og deltagere en god oplevelse. Vi er utroligt glade for al den opbakning, vi kan få. I Haderslev vil vi gerne være aktive med hjerte og vilje, og her får vi virkelig syn for sagn”, siger Mads Skau.

I forbindelse med begge arrangementer vil der være en mange arrangementer langs ruterne, og her vil der fortsat være brug for frivillige, men de rekrutteres direkte af arrangørerne.

Til VM i mountainbike maraton, der køres den 17. september, skal der bruges knap 200 frivillige. Her skal der blandt andet bruges frivillige til opstilling, forplejning, sekretariat, præmieoverrækkelse, flagposter osv.