Debat

Bosættelsen i Gram er endnu engang blevet for ringet

Igen bliver udkanten af Haderslev kommune udsat. Udsat på den måde, at Tandplejen pr. 1 Januar er flyttet til Vojens, og Tandreguleringen flyttet til Haderslev.
Dette synes umiddelbart ikke af noget, men det er trods alt i hele Gram området ikke mindre end ca. 850 Børn.

850 Børn der før, for de fleste, kunne gå 200 meter over til tandlægen fra skolen, og blot var ½-1 time borte fra undervisningen. Normalt årlig eftersyn er 2 gange årligt, og dertil kommer det ekstra til ved evt. problemer. Er disse problemer Tandstillingen, som skal reguleres, fik børnene det lavet samme sted af en tandlæge fra Ribe,(som nu er gået på pension).

Nu skal disse børn transporteres til Vojens, og ved regulering helt til Haderslev.
En tur der vil tage mindst . 3-4 timer med lidt held, + evt. ventetid ved tandlægen.
Altså udtager man næsten en hel skoledag. Forældremæssig er det heller ikke sjovt, for nu skal de i de fleste tilfælde køre, og det kan træffe at være midt på dagen. …. at køre fra arbejde til skole, så til tandplejen eller Tandreguleringen, og til skolen igen, og så tilbage på arbejde. Her går der for en forælder, næsten en dag, afhængig af hvor arbejdspladsen er. Og kan arbejdspladsen acceptere det, er der plads i arbejdstiden, trækkes der på ferie dage, mistet lønindtægt, og er den person så interessant i arbejdsmæssig henseende. Bøvl, Vrøvl og ballade, kan det blive til.
Alternativt at børnene bliver forsømt på det område.

Dertil kommer for alles ved kommende omkring ekstra 150-200.000 km ekstra kørsel og dermed øget co-2 udledning/forurening.

Jo, man kan godt for Tandplejen blive i Gram, og for Tandreguleringen blive tæt på, men det er for egen regning, dvs. 35% egen brugebetaling. Endnu yderligere omkostninger.
Og er der bare lidt problemer med tænderne, eller er man i tandregulering, kan det blive rigtig dyrt.
Hvorfor skal man betale 35% selv, hvorfor skal man for egen regning transportere sine børn over så lange afstande, og for egen lønregning betale den 4 gang forøgede tid, eller mere.
Bosættelsen i Gram er endnu engang blevet for ringet.

Det er simpelthen for dårlig af Haderslev kommune, og politiker, at lave den løsning.

Søren Frydendahl Krab
Sydvejen 3
6510 Gram