Skitsetegning af Det Blå Foreningshus Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Skitsetegning af Det Blå Foreningshus Illustration: Tegnestuen Mejeriet
Foreninger

Haderslev begynder byggeri af Det Blå Foreningshus

Med Udvalget for Kultur og Fritids godkendelse af licitationen den 10. august 2021, nærmer byggeriet af Det Blå Foreningshus ved Haderslev Fjord sig med hastige skridt. Der er 1. spadestik den 30. august 2021, og huset forventes at kunne tages i brug i midten af 2022.

Et længe næret ønske om at skabe forbedrede muligheder for vandsporten i havnen og på fjorden opfyldes nu, og der er store forventninger til husets fremtidige anvendelse:
”Med realiseringen af Det Blå Foreningshus skabes der optimale vilkår for de mange brugere af vandet og naturen omkring Haderslev Havn og fjorden. De nye rammer skaber rigtig mange muligheder til lands og til vands, og vi ser frem til endnu flere aktive” siger formanden for Det Blå Foreningshus, Michael Madsen, Haderslev Kajakklub.

Det Blå Foreningshus er et samarbejde mellem Haderslev Kommune og en række foreninger med relationer til vandsporten på Haderslev Fjord.
Foreningshuset skal være et nyt samlingssted for foreningerne, der færdes på og ved vandet. Huset skal danne ramme og udgangspunkt for en række vandsportsaktiviteter og det grej som kræves for disse aktiviteter.
”Haderslev får nu et moderne blåt foreningshus, der skal være center og støttepunkt for de efterhånden mange grønne og blå aktiviteter på vandet og på kanten af Haderslev Fjord. Vi er meget stolte over at kunne realisere dette projekt, der også vil give opholds -og aktivitetsmuligheder for alle – udover de faste foreningsbrugere” siger formanden for Kultur og Fritidsudvalget, Kjeld Thrane.

Første spadestik tages den 30. august kl. 17 på byggepladsen, Lodsvej 9, Haderslev.

Læs mere om projektet bag Det Blå Foreningshus i denne pdf
Om Det Blå Foreningshus
Haderslev Kajakklub fremlagde i 2015 sit første bud på et nyt kano– og kajakcenter.
Efter det første tilsagn i 2018 om støtte på 5 mio. kr. fra Haderslev Kommune, er det gået støt fremad med finansieringen. Først med en donation på 5 mio. kr. fra Den A.P. Møllerske Støttefond i 2018, senere med 3,5 mio. kr. fra Lokale og Anlægsfonden og 3 mio. kr. fra Nordea- fonden, og senest med 250.000 kr., fra Salling Fondene og Norlys. 
Det samlede byggebudget er på 20 mio. kr.

Det Blå Foreningshus kommer til at bestå af næsten 1000 m2 under tag, der fordeler sig med ca. 400 m2 til selve huset, knap 400 m2 til opbevaring og ca., 150 m2 til værksteder m.m.

I huset er der køkken, møderum og træningslokale for foreningerne, omklædning, bad og sauna, når de aktive brugere kommer hjem efter en tur på vandet og desuden en række depoter m.m. til opbevaring fartøjer og udstyr.
Oveni kommer arealer med plads til ophold, udekøkken, udendørs træning m.m.