Både naboer, borgere og myndigheder deltog i tryghedsvandringen i Vojens Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Både naboer, borgere og myndigheder deltog i tryghedsvandringen i Vojens Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi
Vojens

Politi inviterede til tryghedsvandring efter uro i Vojens

Syd- og Sønderjyllands Politi inviterede torsdag den 27. januar en række samarbejdspartnere på tryghedsvandring i området ved banegården i Vojens, hvor unge samles og giver andre borgere en oplevelse af utryghed.
tryghedsvandring vojens

Invitationen blev sendt ud på baggrund af, at borgere føler sig utrygge i området ved byens banegård, hvor unge mennesker samler sig. Både DSB, naboer, SSP-medarbejdere og en række borgere deltog, ligesom flere af de unge også gik med på tryghedsvandringen.

”Vi er glade for den store opbakning til tryghedsvandringen, der har til formål at samle alle parter om at om at finde løsninger, der kan være med at øge trygheden”, siger leder af Forebyggelsessektionen ved Syd- og Sønderjyllands Politi vicepolitiinspektør Christian Østergård.

Syd- og Sønderjyllands Politi har fokus på området med patruljemæssigt tilsyn, ligesom den mobile politistation jævnligt besøger området. Derudover samarbejder politiet og Haderslev Kommune om at skabe tryghed. Og både politi og kommune havde en appel til byens borgere i går:

”Vi vil gerne opfordre alle til at bruge banegården. Gå en tur forbi med hunden eller læg løberuten forbi og måske komme i dialog med de unge og på den måde være med til at ændre situationen og mindske utrygheden. En naturlig overvågning virker godt og så kan man ved selvsyn konstatere, at banegården faktisk er et trygt sted”, lød det fra vicepolitiinspektør Christian Østergård.

På den knap to timer lange vandring blev området studeret nøje med henblik på at lokalisere utryghedsskabende forhold, udveksle ideer og finde forslag til tiltag, der kan gøre området tryggere. Der kom en lang række ideer frem undervejs, blandt andet om mere skiltning, bedre belysning og oprydning.

”Vi samler nu de mange ideer og arbejder straks videre med forslagene, så vi kan være med til at finde varige løsninger, der kan sikre trygheden i området”, siger Christian Østergård.