Illustration fra Haderslev Kommunes masterplan for Jomfrustien
Illustration fra Haderslev Kommunes masterplan for Jomfrustien
Haderslev

Sæt dit præg på parken langs Jomfrustien

Haderslev Kommune og Provas inviterer nu sammen med konsulentfirmaet Primus Motor til en workshop om, hvordan man skal indrette den nye park langs Jomfrustien i Haderslev. Det sker onsdag den 2. februar klokken 16.30 på Rådhuset i Haderslev.

Arbejdet med at gøre masterplanen for Jomfrustien i Haderslev til virkelighed er i gang. Næste skridt er at gøre det helt konkret, hvad de grønne lommer i området skal kunne bruges til og hvad der er vigtigt for borgerne.

”Byrådet afsatte sidste år 175 millioner kroner over de næste fem til seks år til at realisere masterplanen for Jomfrustien. Derfor står vi lige nu på tærsklen til at sætte de første maskiner i jorden til det, der skal blive de grønne lommer i parken langs Jomfrustien”, siger Jens-Kristian Mikkelsen, der er projektleder i Haderslev Kommune og fortsætter:
”Derfor spørger vi borgerne helt konkret: Hvad skal de grønne områder på Jomfrustien indeholde? Er det bevægelse, biodiversitet, bænke eller noget helt fjerde, der er vigtigt? Hvordan vil du bruge parken mellem den gamle bydel og havnen?”

De borgere, der bor nærmest den nye park har fået en invitation i e-boks til at deltage i udviklingen af området, men alle andre interesserede er også mere end velkomne til at deltage i arbejdet.
Sidste frist for tilmelding er den 28. januar til ascs@haderslev.dk. Mødet finder sted den 2. februar klokken 16.30 til 20.30 i Byrådssalen på Rådhuset, Christian X’s Vej 39, 6100 Haderslev.

Om Jomfrustien
Jomfrustien er et klimaprojekt, hvor Haderslev Kommune og Provas sammen skaber en park, der, udover at håndtere de større regnmængder klimaforandrigerne skaber, også skaber en levende bydel med en ny identitet samt bedre sammenhæng mellem Haderslev bykerne og den nye havnebydel. Projektets primære fokus er på Jomfrustien og tilstødende arealer, hvor der ved anvendelse af bæredygtige tiltag – klimatilpasningstiltag, infrastrukturforbedringer og en byfornyelsesindsats – som løftestang, ønskes en samlet byudvikling.
Læs mere på www.haderslev.dk/jomfrustien