Alexander Bah i jubel efter en scoring, nu flyver han videre i karrieren, næste stop er Slavia Prag Foto: Svend Anker Iversen
Alexander Bah i jubel efter en scoring, nu flyver han videre i karrieren, næste stop er Slavia Prag Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE sælger Alexander Bah til Slavia Prag

I en historisk stor handel har SønderjyskE Fodbold idag solgt Alexander Bah, til tjekkiske Slavia Prag.
Ingen af de to klubber ønsker at oplyse transfersummen, for den 23 årige wingback.

“Vi er først og fremmest glade på Alexander Bahs vegne, for det har været et brændende ønske for ham at lave et stort skifte til udlandet, men vi er også meget stolte af dette salg, som er en historisk stor handel for vores vedkommende”.

“Handlen viser, at SønderjyskE har rykket sig som klub, og vi er kommet op i en anden liga, når det kommer til at sælge spillere. Vi behøver ikke længere at sælge til første interesserede klub, men vi kan sælge til den rigtige pris og på det rigtige tidspunkt, og denne gang passer det hele sammen”, siger sportschef Hans Jørgen Haysen.

Selv fortæller Alexander Bah, der allerede i sommerens transfervindue var på vej til Slavia Prag, endte efterårs sæsonen som en af Superligaprofilerne, hvor han også fik debut på landsholdet, med en scoring imod Sverige:

“Det er kæmpe stort. Jeg har følt mig klar til at tage skiftet i et stykke tid nu, og jeg glæder mit til at udvikle mig yderligere i Prag. Det her er en drøm, der går i opfyldelse for mig#, siger Alexander Bah på mobiltelefonen fra Prag til SønderjyskE’s hjemmeside.

Bah kom til SønderjyskE i sommeren 2018, og han ser tilbage på tiden i Haderslev med stor glæde.

“Det har været utroligt givende for min udvikling, og det har været de bedste 2,5 år i min karriere. Det var SønderjyskE, der gav mig chancen i 3F Superligaen, og det var som SønderjyskE-spiller, at jeg fik min landsholdsdebut, så klubben har givet mig rigtig meget. Det har været en god tid i klubben, og holdkammeraterne og fansene har været der for mig lige fra starten, og det betyder meget for mig. Det bliver vemodigt at sige farvel, men nu er det tid til at komme videre”, siger fynboen.

“Det betyder meget, at de har vist så stor interesse for mig. Jeg har været lidt forelsket i Slavia Prag, siden de henvendte sig første gang, og jeg har siden fulgt med i, hvordan de spiller, og det er en stil, der passer godt til mig. Træneren har virkelig ønsket mig, og det betyder meget, og nu glæder jeg mig egentligt bare til at komme i gang hernede”, siger Alexander Bah.

“Alexander Bahs udvikling i SønderjyskE har været enestående, og det her skifte er også et skulderklap til hele staben i SønderjyskE, der har været med til at løfte Bah til nye højder. Han kom som et stort talent fra HB Køge, men han har taget SønderjyskE og siden 3F Superligaen med storm. Som SønderjyskE-spiller har han både debuteret på U21-landsholdet og A-landsholdet, og han er en spiller, der bare bliver ved med at lægge på i de miljøer, hvor han har været hidtil, og jeg tror også, at han vil udvikle sig yderligere i Slavia Prag, lige som han næppe har spillet sin sidste landskamp for Danmark”

“Bah har virkelig fortjent det her skifte. Han er en fantastisk spiller og en stor personlighed, der virkelig har gjort indtryk på og uden for banen i SønderjyskE. Han har en stor træningsiver, han spiller med hjertet, og han har en enorm power og vilje. Nu tager han et fortjent skridt videre i sin karriere, og jeg tror, at det kun kommer til at gå yderligere frem ad de kommende år”, slutter Hans Jørgen Haysen.

Alexander Bah nåede at spille 73 kampe for SønderjyskE med otte mål.
Han skal i foråret spille Europa League for sin nye klub, mod Leicester der blandt andet har landsholdsmålmanden Kasper Schmeichel i truppen.