Simmersted Friskole runder 10 år - Haderslevspuls
Topnyhed

Simmersted Friskole runder 10 år

I 2009 skulle der i Haderslev Kommune sammenlægges skoler og centraliseres til større skoler.
I Simmersted var den lokale skole i fare og derfor tog de lokale fat i planerne om at lave en friskole, den blev startet op 1. august 2009 og skulle bygges på flid, Empowerment og på Grundtvig og Kolds tanker om almen dannelse, livsoplysning, fortælling, sang og musik som stærke værdistolper.

I år kan skolen fejre sin første runde fødselsdag, hvilket bliver fejret fredag den 20. september klokken 13.15-16.00, med en reception for skolens elever, forældre og alle som har været en del af Simmersted Friskole og som ønsker at bakke op om dens virke.

Alle har værdi for Simmersted Friskole
Igennem årene har Simmersted Friskole givet mange børn og unge dannelse, uddannelse, livsoplysning, fortælling og fede oplevelser i overskuelige forpligtigende fællesskaber.
Årlige lejrskoler, teateruger for alle, ture ud af huset. Store og små har glæde af hinanden på tværs af aldre. Ligeledes er der i forældrekredsen en opbakning. ”Vi har valgt Simmersted Friskole til vores børn, fordi vi gerne vil være en stor del af deres skoleliv. Her i Simmersted kan vi selv få indflydelse på beslutningerne.”, peger flere forældre på i en nylig forespørgsel.
Simmersted Friskole er en forældredrevet skole, hvilket kommer til udtryk i engagerede og deltagende forældre, som vil skolen og deres børns dannelse og uddannelse.
Eleverne på Simmersted Friskole er kendetegnende ved at være bredt sammensat. Skolen arbejder med afsæt i sine værdier for, at elevgruppen er mangfoldig og at styrker og læring kan indgå og foregå på mange måder og på mange niveauer.
Simmersted Friskole har, med afsæt i den stabile fremgang, besluttet at opstarte 9. klasse. Det er et stort ønske fra forældrene, at deres børn kan gøre 9. klasse færdig på Simmersted Friskole og på den måde undgå et ekstra skoleskift. Samtidig vil deres børn kunne fortsætte i rammer, som indbyder til kreativitet, lyst, leg og masser af ny læring.
– Elever fra andre skoler, som ønsker at benytte sig af overbygning på Simmersted Friskole, er også meget velkomne, udtaler skoleleder Anne Mette Skjoldemose.

Fakta:
Simmersted Friskole og fra år 2011 også Fribørnehave har i skoleåret 2019/20 117 skoleelever og ca. 35 børnehavebørn. Der er pt. 14 lærere og 6 pædagoger ansat, hvilket skaber en høj grad af kontinuerlighed.
Der er dagligt morgensamling med fortælling og sang, og en gang ugentligt mødes alle elever og børnehavebørn til fællessamling.
Skolen prioriterer årlige lejrskoler og teateruger, hvor alle arbejder på tværs af årgange og interesser, for at skabe rammer, som understøtter stærke læringsmiljøer.
Simmersted Friskoles støtteforening indsamler årligt penge til legeredskaber, aktiviteter og andet som bidrager til en god dannelsesrejse på Simmersted Friskole og Fribørnehave.
Hvert år i oktober afholdes et stort loppemarked i Hammelev Hallen.

Related posts

Bødiker er Haderslevs nye æreshertug

Peter Rasmussen

Tidligere Rema butik i Vojens solgt?

René Holm

Ishockeysupportere kan komme til håndbold

René Holm