Nyheder

ORIGINAL: Fest i gaderne

Hvad er en Busker ?
Busker kan nemmest oversættes til en gademusikant eller andet streetperformance.
Busker Festivalen er en del af ORIGINAL og vil lørdag d. 2. juni 2018 omdanne Haderslev til én stor Open Air Scene, hvor alle typer musik, street performance og gøglere vil skabe liv og god stemning i byen.
Derfor inviteres alle udøvende musikere på alle niveauer der er søgende, åbne og nysgerrige til at deltage. Der vil være en naturlig sammenhæng til folk der bare ønsker at lytte, ”medfølgende ”familier og folk der blot ønsker at deltage.
Busker Festivalen spiller op til fed musik Lørdag d. 2/6 hvor Haderslev frit tilbyder sine gaderum workshops, jam-sessions og koncerter. Musikken vil fortrinsvis have den ukomplicerede, ”håndlavede” karakter som kendes fra gademusikken og som ikke kræver store opstillinger, PA-anlæg osv.
Tanken er at den udøvende musiker (med familie og venner) gæster byen og møde gamle venner og nye bekendtskaber med samme interesse i et sådant heldags ”musikernetværksmarked” kan der opstå improviserede jam-sessions (til fornøjelse for de tilfældigt forbipasserende), knyttes nye kontakter og venskaber og arrangeres koncertforløb om aftenen på en serie scener knyttet til f.eks. barer og spisesteder.
Festivalen er baseret på frivillighed og indebærer derfor ikke kunstnerhonorarer. Andre udgifter søges sponsoreret. Musikere betaler som udgangspunkt intet for at deltage. Og kan f.eks. få forplejning i løbet af dagen og i forbindelse med aktiv deltagelse i aftenens koncerter. (tekst fra www.originalhaderslev.dk)