Debat

Debat: Hovedrengøring på VUC Syd

Carl ‘Havkatten’ Skøtt skriver dette debatindlæg:

Den nye direktør for VUC Syd, Asbjørn Nielsen, skulle ikke have lang betænkningstid, før han satte gang i en meget nødvendig hovedrengøring på VUC Syd. Mindre end en måned efter sin tiltræden har han ladet tre hoveder ruller og suspenderet institutionens vicedirektører.
Det burde være sket for længst, for der er utallige gange ført dokumentation for, at de tre, Vinnie Lerche Freudendal, Susanne Fricke og Hans Juhl, har være fedtet lige så meget ind i VUC Syd-skandalen som direktør Hans Jørgen Hansen, der allerede få dage efter, at en shitstorm var brudt løs over VUC Syd, smed tøjlerne og flygtede til selvvalgt pensionering i forventning om at komme i et sikkert asyl. Han havde jo også dengang daværende formand, borgmester HP Geils tillid – og tilliden til det, der har vist sig at være en rådden VUC Syd-direktion, lod HP gå videre til de tre nu suspenderede. Vinnie Lerche blev endda udnævnt til konstitueret direktør. Deres andel i mulige ulovligheder undersøges nu nøje.
Hovedrengøringen er dog ikke komplet, før det er blevet afklaret hvilket ansvar bestyrelsen, især dens lønnede formand i hele skandale-perioden, HP, kan tillægges. HP behøver ikke at frygte for borgmesterkæden, men tilliden til hans lederevner risikerer som minimum at få en uoprettelig bule.
Den del af sagen har Asbjørn Nielsen ikke med at gøre. Det har alene højere myndigheder.
Også den nye bestyrelse med HPs partikammerat og byrådskollega i Haderslev, Signe Knappe (V), i spidsen er trådt i karakter. Hvad den gamle bestyrelse med HP som formand nægtede at gøre, har den nye bestyrelse med Signe Knappe som formand gjort. En advokatundersøgelse sættes i gang for at klargøre, om der er grundlag for at åbne en sag for Revisornævnet mod revisionsselskabet i skandaletiden. Det er allerede for nogen tid siden blevet fyret af VUC Syd efter ordre fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.
Genopbygningen af VUC Syd er begyndt – og det er sket med varsling om forestående fyringer af en række HF-lærere, der ikke har de nødvendige kompetencer til at undervise – kompetencer som Hans Jørgen Hansen i sin tid forhindrede dem i at få via lovet efteruddannelse. Nu kommer de til at betale prisen for en af den tidligere direktørs dumheder.
Aktiviteter vil desuden blive neddroslet, bl.a. vil det højt profilerede Flow Factory, der som leder indtil for nylig havde Hans Jørgen Hansens søn, forsvinde helt ud af historien. Nu vil bygningen blive brugt til anden undervisning.
Fjernundervisning, som VUC Syd tidligere sikrede sig rigtig mange statskroner på, forsvinder også.
Havkatten Calle