Debat

Klumme: Alt det vi er

I de kommende dage vil Haderslev by og hele området omkring Wittenberg Plads, gågaden og Damparken summe af liv stort set i døgndrift. Det er nemlig tid for den fuldstændig vilde og voldsomme aktivitet, som går under navnet ORIGINAL.

Og så kan man meget passende spørge: Hvad søren er ORIGINAL. Og folkene bag idéen gav i sin tid selv svaret: ORIGINAL er alt det vi er. Det er vores identitet, det er Haderslev, det er Sønderjylland. Råt for usødet.

[media-credit name=”Blandt andet skal Haderslev kåre årets Æreshertug. Foto: Peter Rasmussen” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

ORIGINAL er den historiske fest, som fejrer byens og egnens storhedstid. En tid, hvor vi havde et kongeslot, en kommende regent, som reformerede hele landet og en masse magt og penge. Den gang Haderslev var centrum. Haderslev har en stærk historie og en del af denne fejres hvert år med Hertug Hans Festen. Og denne fest er nu en del af ORIGINAL.

Det samme er ‘PLAY’. Det er en ‘busker-festival’. En festival for gademusikanter, gøglere og andre, som bruger gader og stræder som deres scene og leverer underholdning. Og det samme er ‘Bagland’ – en festival for de mange gode råvarer og ditto fødevarer, som dyrkes og produceres i vores område. Her kommer landet til byen og viser frem med stolthed. Og her er man ikke fedtet med smagsprøverne.

Så kan man godt få behov for at røre sig lidt. Og det kan man komme til. ‘ALT OM SPORT’ hedder endnu en festival, som er en del af ORIGINAL. Her forener et hav af sportsklubber sig i et kæmpe udbud af aktiviteter, som man er velkommen til at være en del af.

Tilbage er der for os andre blot at prise os lykkelige for at bo i en by, som magter denne fantastiske kraftpræstation. Og sende en stor stor tanke til de mange frivillige. Hold da op hvor ville vores by og kommune være fattigere uden jer!!!

Tak for jer og tak for ORIGINAL!