Nyheder

ORIGINAL: Landet kommer til byen

Lørdag d. 2. juni kl. 10-15 kan du på Wittenberg Plads opleve Bagland – Farmers Market, der har fokus på lokale bæredygtige fødevarer. Her kan du møde små syd- og sønderjyske fødevareproducenter og lokale restaurationer. Som noget særligt i år afholdes også den Sønderjyske del af restaurantkonkurrencen Local Cooking.

[media-credit name=”Der er fokus på de lokale råvarer af bedste kvalitet. Foto: Original” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Der vil være mulighed for at smage på produkterne, gøre indkøb, få et lækkert og hurtigt måltid til en lav pris samt få en snak med dygtige fødevareproducenter om de gode råvarer, måltidet og holdninger, når Bagland – Farmers Market finder sted på Wittenberg Plads lørdag d. 2. juni. Af deltagere i år kan nævnes: Fuglsøgaard, Lenes Smørrebrød, Honningmanden Poul Mortensen, M.A.D, Elmegaarden, Vibegaard, Aspargesproducenten Lovtrup, KaffeKaa og Fratelli.
Markedet vil byde på friske grøntsager, lækre sandwiches, smagsfulde vine, safter og sirupper, honning, kaffe og økologisk kød.

[media-credit name=”KaffeKaa står for den gode kaffe. Foto: Original” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Som noget særligt i år afvikles den Sønderjyske del af kokkekonkurrencen Local Cooking i forbindelse med Farmers Market, da Haderslev er blevet udvalgt som værtsby. Her vil du kunne opleve lokale restaurantionskokke dyste om titlen ’Årets Sønderjyske Ret’ i det store telt på Wittenberg Plads, hvor vinderen kåres af et professionelt dommerpanel. Årets tema for retten er ’Asparges’. Vinderrestauranten vil efterfølgende repræsentere Sønderjylland med deres ret ved den nationale Local Cooking finale, der afholdes søndag d. 9. september på Aarhus Foodfestival. Det er tredje år konkurrencen afholdes, og Anne Hjernøe -kendt fra diverse programmer med tv-journalisten Anders Agger og fra AnneMad – er konferencier.

[media-credit name=”Man kan komme helt tæt på dyrene.” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Du vil også kunne være med til at kåre den bedste sønderjyske kålpølse, når udvalgte slagtere konkurrerer om at vinde prisen for ‘Den bedste sønderjyske kålpølse’. Kom og smag på slagternes bud, og afgiv din stemme. Kom forbi teltet på Wittenberg Plads, hvor konkurrencen starter kl. 12, og vinderen kåres kl. 13.30.

Pladsen kommer til at summe af liv, når også landbruget og sportsforeninger står klar til at vise frem og svare på spørgsmål. Landbruget står klar med kalve, grise, traktorer – og så kan du komme på skattejagt i en korncontainer og prøve hvordan det er at malke en “ko”.

[media-credit name=”Landet kommer til byen.” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Bagland – Farmers Market er en del af ORIGINAL – et event som, hvert år den første weekend i juni, samler alt det bedste ved Haderslev; musik, mad, sport, kultur og aktiviteter for hele familien. Her vil der være et væld af forskellige muligheder for at opleve og afprøve mange af de ting Haderslev har at byde på.