Maja Alm Foto: Jeppe Ruud
Øvrige sportsgrene

OL støtte til Maja Alm

Orienteringsløberen Maja Alm har en målsætning om at deltage ved OL i 2020. Dog er orienteringsløb ikke på programmet, hvorfor hun skal vælge mellem at stille op i enten 5000 meters løb eller 3000 forhindringsløb. Det er dog ikke gratis ej heller billigt at komme til OL, det kræver dedikation og tid til at træne.
For at sikre Maja Alm gode betingelser har Salling Fondene doneret 240.000 kroner, som skal bruges på forberedelsen frem mod OL som afvikles 4. juli – 9. august 2020 i Tokyo, Japan.

Pengene skal give optimale muligheder for at hun kan fokusere på træning, konkurrence og ikke mindst restitution de kommende år. De er et supplement til SU og støtte fra Team Danmark.

“Fra Salling Fondenes og Salling Groups side er vi glade for at kunne give et bidrag til dygtige, danske atleter. Det gør vi gennem vores donation til Team Danmark, men nu også med støtte til Maja Alm, som får et rygstød frem mod OL i Tokyo. Vi vil gerne gøre hverdagen endnu bedre og endnu sjovere, og det håber vi at kunne medvirke til gennem de oplevelser, Maja Alm forhåbentlig vil give os alle”, fotæller Per Bank, adm. direktør i Salling Group til Team Danmarks side.

Salling Fondene har gennem mange år støttet dansk eliteidræt med store donationer til Team Danmark.
“Maja Alms projekt er fantastisk spændende på flere parametre. Maja er et skoleeksempel på en atlet, der har formået at udvikle sig til verdens bedste samtidig med, at hun har studeret til tandlæge på Aarhus Universitet. Hun har bevist, at hun besidder det råstof, der skal til for at blive en verdensklasseatlet, og det bliver spændende at følge transitionen fra en sportsgren til en anden. Det er en ny måde at arbejde på, og der kan være nye potentialer for dansk eliteidræt, hvis vi tør tænke nyt og innovativt, som Maja og hendes trænere har valgt at gøre”, siger Lone Hansen direktør i Team Danmark.

”Det har altid været en drøm for mig at komme til OL, og hvis jeg skal til OL, skal det være i atletik. Jeg er utrolig taknemmelig for donationen. Den giver mig det økonomiske fundament, der skal til, for at jeg kan at fokusere på både VM og OL i to forskellige idrætsgrene i de kommende to år. Jeg har brug for at sætte mig store og ambitiøse mål, og jeg glæder jeg mig helt vildt til at kæmpe for, at det skal lykkes.” Maja Alm

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]

Fakta om Maja Alm
Alder 29 år

Hun har vundet seks VM-titler og er den danske orienteringsløber, der har vundet flest VM-titler gennem tiden.

Sideløbende med den sportslige karriere læser hun til tandlæge på en fleksibel ordning på Aarhus Universitet. Et studium hun forventer at afslutte i 2019.

[/otw_shortcode_info_box]