Julestjerner i Vojens Foto: René Holm
Julestjerner i Vojens Foto: René Holm
Gram

Motionér dig gennem byens gader i Haderslev, Vojens og Gram

Trænger din tur til ny inspiration, så kan du få et kort over ”alle byens gader” i Haderslev, Gram og Vojens. Projektet skydes i gang mandag den 8. marts med en gåtur.
Her i coronatiden kan det knibe med motivationen til at komme ud at gå, og det kan måske også være tiltrængt med inspiration til nye gåture. Derfor har Haderslev Kommune været i tænkeboks for at finde på en nem måde at bevæge sig ud i det nære miljø og blive motiveret til at gå alene eller sammen med få andre.
Derfor lanceres nu projektet: ”Alle byens Gader” i Haderslev, Gram og Vojens.
Alle byens gader går ud på, at man i løbet af flere gåture går ad alle byens gader. Det kan således gennemføres i hvilken som helst by. Det kræver lidt kortmateriale, hvorpå man kan tegne ind, hvor man har gået. Kortmateriale er Haderslev Kommune behjælpelig med.
Alle kort til Haderslev, Gram og Vojens er nu tilgængelig og kan kopieres fra Facebookgruppen ”Bevæg dig for Livet – Alle byens Gader”.
Projektet indebærer Facebook-siden ”Alle byens gader”. Herfra kan man hente kort og printe ud, eller man kan hente trykte kort på biblioteker og Kunsthal6100 i Haderslev, når der åbnes op igen
På mandag den 8. marts kl. 11.00 vil formanden for Udvalget for Kultur Fritid, Kjeld Trane og formanden for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Børge Koch, fortælle lidt om muligheden og føre an på en lille tur, som tager udgangspunkt i kortene, og vi kan sammen få en lille snak om, hvordan kortene kan give inspiration til en motionstur i byens gader. Her kan du også få udleveret kort.
På grund af coronarestriktionerne er der en max deltager antal på 25 personer.
Tilmelding til Dorte Lange telefon 30319177 eller mail doev@haderslev.dk
Arrangementet er organiseret i Bevæg dig for livet senior – gå grupper.

Alle byens gader
Ideen om at gøre by gader til ”motionssti” ”Alle byens gader” stammer oprindelig fra USA, San Franciso, og ideermagerens håb var, at dette kunne blive verdensomspændende.
I Haderslev Kommune er det Oliver Jørgensen, som i sin tid præsenterede ideen for Bevægdig for livet indsatsen. Det passer vældig godt til Bevæg dig for livet konceptet og samarbejdet ligger i at hjælpe med at holde struktur, fremdrift og lidt organisation.