Egon Andersen bliver vaccineret i eget hjem af praktiserende læge Hans-Iver Kley. Foto: Pressefoto
Egon Andersen bliver vaccineret i eget hjem af praktiserende læge Hans-Iver Kley. Foto: Pressefoto
Nyheder

25 Haderslev borgere er vaccineret hjemme

Som en af de første kommuner i landsdelen har Haderslev Kommune nu vaccineret nogle af de mest sårbare og ældre borgere i eget hjem.

Det drejer sig om 25 borgere, der har meget vanskeligt ved at blive transporteret til et vaccinationssted, fordi de fx er sengeliggende. Det er første gang vaccinationsindsatsen kommer ud i borgernes hjem i Haderslev Kommune.

En af borgere, der i går blev vaccineret i sit hjem, er 91-årige Egon Andersen fra Gram.
”Jeg synes, det er rart, at jeg kan blive vaccineret hjemme. Det er et halvt år siden, jeg sidst var ude, så det var ikke muligt for mig at blive vaccineret, hvis ikke de kom ud til mig”, siger Egon Andersen.

Det er vaccinen fra Pfizer/BioNTech, der benyttes, og udfordringen har været at finde en forsvarlig måde at transportere vaccinen på, idet vaccinenen er skrøbelig og har en begrænset holdbarhed, når den er blandet op.

”Man har man fundet ud af, at vaccinen godt kan transporteres over kortere afstande og under særlige forhold, efter den er opblandet. Derfor er det også rigtig godt, at vi sammen med praktiserende læge Hans-Iver Kley fik vaccineret alle 25 borgere”; siger Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for Voksen og Sundhed.