Ishockey

Mads Lund takker af

803 kampe er det foreløbigt blevet til for Mads Lund i den lyseblå ishockeytrøje.
Om det var den sidste kamp han i går spillede, da SønderjyskE vandt 4-1 over lokalrivalerne fra Esbjerg er endnu usikkert, for ingen ved endnu om slutspillet bliver spillet.
Bliver slutspillets 14 kampe spillet, vil Mads Lund med stor sandsynlighed overtage klubrekorden for antal spillede kampe fra sportschef Kim Lykkeskov, der står noteret for 811 kmape.
Siden sin debut for førsteholdet i 2004/2005-sæsonen har Mads Lund vundet mange titler, indtil videre tæller pokalskabet seks DM-guld, tre pokaltitler samt Continental Cup-titlen, foruden sølv og bronze medaljer.

Form- og spillemæssigt kunne han sagtens have taget mindst et par sæsoner mere i den danske liga, men han vælger at prioritere helbredet og familien.
“Det har ikke været en nem beslutning. Men jeg har en skadeshistorik, og jeg vil ikke slide mig selv helt op ude på banen. Efter jeg har fået en datter, vil jeg også gerne være så frisk som mulig, når jeg er færdig med at spille ishockey, for det betyder meget for mig, at jeg fortsat kan lege med hende på gulvet eller i haven uden at skulle have ondt i skulder og ryg, som jeg har haft nogle alvorlige skader i”, siger Mads Lund til SønderjyskE’s hjemmeside.

“Jeg har altid haft det godt i SønderjyskE, og jeg er stolt over, at jeg har spillet alle mine år her. Det har været en fornøjelse at spille foran så mange fans, og jeg håber, at min sidste kamp kan blive foran fansene, men det må tiden vise”, siger Mads Lund med henvisning til den aktuelle coronavirus-situation, der har udskudt årets slutspil i dansk ishockey.

“Han har informeret mig om beslutningen for nogle uger siden, og jeg har fuld respekt for, at han nu ønsker at stoppe. Han er om nogen en kulturbærer, og dem er der ikke mange tilbage af. Han har altid været en forgangsmand i klubben, der altid møder op og er seriøs og går til stålet. Han har haft en stor rolle i SønderjyskE gennem årene, og han slutter med en imponerende samling af mesterskaber og trofæer. Vi ønsker ham alt det bedste fremover”, siger sportschef Kim Lykkeskov, som i mange sæsoner selv spillede sammen med Mads Lund.