Topnyhed

Danmark “lukker” ned

På grund af Coronavirussens udbredelse i Danmark, har statsminister Mette Frederiksen her til aften på et pressemøde, meddelt at store dele af Danmark reelt lukker ned.
I sin tale sagde Mette Frederiksen, at vi normalt som mennesker finder tryghed sammen, men at vi i den kommende tid skal finde den i at træde væk fra hinanden

Blandt andet blev nævnt:
– Elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner, sendes hjem nu og foreløbig to uger fra torsdag
– Fra på mandag lukker alle skoler og dagtilbud to uger frem.
– Indendørs tilbud som biblioteker og fritidstilbud, lukker ned idag foreløbig to uger frem fra fredag.
– Foreninger, private institutioner, trossamfund opfordrer myndighederne til også at lukke ned med det samme.
– Alle offentligt ansatte,som ikke varetager kritiske funktioner, skal sendes hjem fra arbejde fra fredag og foreløbigt to uger frem. De der kan skal så vidt det er muligt, arbejde hjemme fra. Alle offentlig ansatte vil få løn.
– Alle offentligt ansatte, som varetager en kritisk funktion, skal blive på arbejde, disse ansatte er er blandt andet ansatte i sundheds- og ældresektor samt politi.
– Alle private arbejdsgivere blev på det kraftige opfordret til at sikre, at så mange ansatte som muligt vil udføre arbejde hjemmefra.

Desuden opfordres barer, værtshuse, diskoteker og lignende til at holde lukket, og der vil allerede torsdag blive fremsat et lovforslag i Folketinget om at hastebehandle en lov til at tvangslukke sådanne steder.

Det hele er for at undgå at udbrede smitte og sætte sundhedsvæsenet under for stort pres.

Læs meget mere om coronavirus her