Ishockey

Ishockey slutspil udskudt

Som følge af Coronavirusens indtog i Danmark og anbefalingen fra regeringen i fredags, har ishockeyens Ligaforening hvor de ni klubber i Metal Ligaen mødtes i Odense.
Her blev det besluttet at kvartfinaler, semifinaler og finaler bliver afløst af ny struktur for slutspillet for 2019/20.

Når de sidste kampe i grundspillet er afviklet imorgen tirsdag, uden tilskuere, suspenderes slutspillet og vil efter planen blive genoptaget når der er mulighed for at spille med tilskuere. Det vil betyde at der spilles en slutspilsturnering over 14 kampe alle mod alle. De fire øverste hold tilgodeses med 4, 3, 2 og 1 point. De resterende fire klubber begynder med nul point.

“Slutspillet i ishockey er en folkefest. En af de største i overhovedet i dansk sport. Vi vil rigtig gerne holde alle muligheder åbne for at invitere vores trofaste fans og sponsorer med indenfor. Derfor har vi valgt at holde igen med starten af slutspillet”, siger Klaus B. Rasmussen, formand for Ligaforeningen.

Så snart der er mulighed for at spille ishockey igen med tilskuere, kan Metal Ligaen begynde med tre dages varsel, og har det ikke været muligt at spille ishockey med tilskuere inden udgangen af marts, træder Ligaforeningen sammen igen og beslutter, hvad der skal ske.

“Gennemgående står vi i en knaldhård situation, der har bragt dansk ishockey i en dyb og alvorlig krise. Slutspillet er en yderst essentiel del af ishockeysæsonen, og vi har klubber, der er på kanten til at lukke ned. Derfor har vi valgt en løsning, der er mest solidarisk for samtlige Metal Ligaens klubber”, siger Klaus B. Rasmussen, formand for ishockeyens Ligaforening.