Nyheder

Lokal målmand på kontrakt

18-årige Simon Egtved får en toårig kontrakt i SønderjyskE Herrehåndbold, hvor ungdomslandsholdsspilleren skal udvikles til at blive en kommende ligamålmand.

Et stærkt lokalt samarbejde bærer nu frugt for 18-årige Simon Egtved.

Den sønderjyske målmand, der går på TalentCenter Haderslev og spiller håndbold for Team Haderslev-Vojens, har netop underskrevet en toårig kontrakt med SønderjyskE Herrehåndbold, der træder i kraft til sommer.

Den unge målmand, der også spiller på det danske U19-landshold, har allerede trænet med ligaholdet i Sønderborg nogle gange, og han ser nu frem til at blive en del af det daglige træningsmiljø i SønderjyskE.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at komme til SønderjyskE og spille. Klubben har et rigtigt godt miljø, som jeg allerede haft stiftet bekendtskab med, da jeg har prøvet at træne med dem nogle gange. Det bliver et stort boost for min udvikling at komme ned i det gode træningsmiljø, som SønderjyskE har, og få træning med nogle af landets bedste spillere, siger Simon Egtved.

Med sine knap to meter og en kampvægt omkring de 100 kilo fylder sønderjyden godt i målet, og målmandstræner Jean Callesen ser frem til at udvikle målmandens færdigheder yderligere.

– Simon er en spændende målmand, der har potentialet til at nå rigtigt langt. Han har de fysiske forudsætninger og er meget arbejdsom og har lysten til at udvikle sig. Han er allerede god til at læse spillet og reflektere over egne kompetencer, og vi ser frem til at begynde arbejdet med at vænne ham til skytter, der springer længere og skyder hårdere. I SønderjyskE er vi overbeviste om, at den kontinuerlige målmandstræning i dagligdagen kombineret med træning med ligaspillere gør, at han på sigt kan udvikle sig til at blive ligamålmand, siger Jean Callesen.

I Team Haderslev-Vojens er de stolte af, at de har udviklet en spiller, der nu belønnes med en kontrakt i SønderjyskE.

– Simon kom til klubben som 12-årig (fra HMIF Hoptrup Marstrup), og det stod ikke i kortene, at han skulle have ungdomslandskampe og kontrakt med en ligaklub. Men vilje og tålmodighed har ført ham langt, og han har samtidig været en del af et godt miljø i TalentCenter Haderslev. Vi indledte sidste år et tæt og godt samarbejde med SønderjyskE Herrehåndbold, og det er en af hovedårsagerne til, at Simon Egtved blev opdaget. Vi håber, at det gode samarbejde vil fortsætte og udbygges til gavn for vores lokale talenter, siger Steen Petersen, der er formand for sportsudvalget i Team Haderslev-Vojens.

Også SønderjyskE-træner Kasper Christensen glæder sig over, at samarbejdet med Team Haderslev-Vojens nu giver et synligt resultat i form af kontrakten til Simon Egtved.

– Jeg ser det som et godt signal om det stærke samarbejde mellem SønderjyskE og Team Haderslev-Vojens. Simon er et produkt af et godt miljø med gode rammer, dedikerede personer og dygtige ungdomstrænere i Team Haderslev-Vojens. Jeg tror, at Simon er den første spiller af flere THV-spillere, der med tiden kan trække den lyseblå trøje over hovedet, siger Kasper Christensen.

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]FAKTA
Simon Egtved
Født: 24.03.2000 (18 år)
Vægt: 103 kg.
Højde: 197,5 cm.
Position: Målmand
Klubber: HMIF Hoptrup Marstrup, THV Team Haderslev Vojens
Landsholdsaktivitet: 13 ungdomslandskampe, deltagelse EM 2018 (U18 landsholdet)[/otw_shortcode_info_box]