Ishockey

Kyle fortsætter i lyseblåt

SønderjyskE har fået en vigtig brik på plads i defensiven. Canadieren Kyle Wharton har indgået en ny aftale med sønderjyderne.

Kyle Wharton kom midt i sidste sæson til SønderjyskE efter et ophold i Slovakiet. Den store back kan den kommende sæson være med ombord fra sæsonstarten, og det glæder sportschef Kim Lykkeskov.

– Det er meget glædeligt, at Kyle trækker i den lyseblå trøje igen. Han viste rigtigt gode takter sidste sæson, og sammen med resten af truppen kommer han tilbage med en stor sult for at vise endnu mere, siger Kim Lykkeskov.

Canadieren er en stor og stærk back, som også kan bidrage i offensiven. Han nåede i 11 grundspilskampe at producere 8 point, og i slutspillet blev det til 7 kampe og 2 point i SønderjyskE-trøjen. Med 32 år kommer Wharton også til at bibringe holdet en masse rutine. Tidligere i karrieren har han også spillet i Metal Ligaen for Esbjerg Energy.

[media-credit name=”Foto: Stolligphoto” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

– Kyle kender ligaen, klubben og de fleste af holdkammeraterne. Han har gode lederegenskaber og bliver vigtig for os den kommende sæson, forklarer Kim Lykkeskov.

[otw_shortcode_info_box border_style=”bordered”]Fakta Kyle Wharton
Nationalitet: Canada/Storbritannien
Alder: 32 (03.03.1986)
Højde: 191 cm
Vægt: 94 kg
Position: Back
Fatning: Venstre
Kontrakt: 1 år (30.06.2019)
Tidligere klubber: Ottawa 67’s, Sault Ste. Marie Grethounds, Guelph Storm, Syracuse Crunch, Eisbären Berlin, Elmira Jackas, Johnstown Chiefs, Saint Mary’s Univ., Orli Znojmo, Slavia Prag, Klagenfurter AC, Esbjerg Energy, Nikko Icebucks, Braehead Clan, HKM Zvolen
Statistik: https://www.eliteprospects.com/player/9484/kyle-wharton[/otw_shortcode_info_box]