Fodbold

Kanstrup vender hjem

SønderjyskE henter den tidligere anfører for Superligaholdet Pierre Kanstrup tilbage til klubben fra nytår på en treårig kontrakt.

Sportschef Hans Jørgen Haysen fortæller til soenderjyske.dk, at han glæder sig over, at det nu bliver et gensyn med den tidligere anfører, der kender klubben ud og ind og som ved, hvad der venter af udfordringer i 3F Superligaen.

– Vi havde ikke umiddelbart planer om eller økonomi til at forstærke os i midterforsvaret, men så kom muligheden på Pierre Kanstrup, og når en tidligere anfører, topspiller og kulturbærer banker på døren, så åbner vi meget løsningsorienteret og hører, hvad han har på hjerte. Han har først og fremmest givet udtryk for en stor lyst til at vende tilbage til netop SønderjyskE, og profilmæssigt passer han også godt til de udfordringer, vi står over for, fortæller sportschefen og tilføjer:
– Han kender Superligaen, og han kender SønderjyskE, og selv om vi alle husker, at han var med i sølvsæsonen, så var han også med for os, da vi kæmpede for overlevelse, så han ved også, hvilke udfordringer der venter os i foråret.

Pierre Kanstrup kom til SønderjyskE i januar 2014 og skiftede i sommeren 2017 til AGF, herfra gik turen til Tyrkiet inden han senest spillede for norske Vålerenga. Han skifter til de lyseblå på en fri transfer efter kontraktudløb i Norge.

– Det er en spiller, der har kvaliteterne til at hjælpe os her og nu, men når vi giver ham en treårig kontrakt, er det også, fordi han er tiltænkt en rolle som lederfigur fremadrettet. Han er en ledertype, han kender klubbens værdier, og han ved, hvad der skal til også i svære tider, siger Hans Jørgen Haysen.

Selv er Pierre Kanstrup begejstret for, at turen nu går retur til SønderjyskE.
– Jeg er virkelig lykkelig for, at det er kommet på plads. Jeg er utrolig glad og stolt over, at jeg nu kan vende hjem. Det er sådan, jeg har det. Der var også andre muligheder for mig, men jeg ville gerne til SønderjyskE, så jeg bad min rådgiver om at banke på hos Haysen, og interessen var heldigvis gensidig, og det er jeg meget, meget glad for, siger Pierre Kanstrup.

Fakta:
Pierre Kanstrup har spillet 115 Superliga kampe for SønderjyskE og 50 for AGF, det var i denne periode, at han satte superligarekord med 99 kampe i træk med fuld spilletid. Også i Tyrkiet og Norge har der i 2019 været fuld spilletid stort set hver eneste gang.