Foto: Gram Slot
Foto: Gram Slot
Gram

Sannes tanker: Vær velkommen

Vupti, så var det år gået.
Det føles næsten lige så hurtigt som at blinke. Ældre tunger siger, at det det kommer til at gå endnu hurtigere.
En lidt skræmmende tanke, for jeg synes allerede det går stærkt.
51 tanker er tænkt igen i år og den sidste for dette år banker på og vil nedfældes.
For et år siden sad jeg på samme måde. Vidste lige præcis, hvad jeg ville. Jeg ville revse og rose. Revse mig selv og min generation for letsindig omgang med jordens ressourcer og rose ungdommen for deres sammenhold, handling og krav om, at de har noget at arve fra os.
I år vil jeg kun rose.
Rose os alle, fordi vi nu i det små er begyndt at handle og trække i samme retning. Rose os, fordi vi i det små gør noget, der rækker længere end os selv. Tænker os om og handler, så vore børn har en morgendag at stå op til.
Jeg vil rose os alle fordi, det virker som om, vi endelig er ved at forstå den dybere betydning af ’slægter skal følge slægters gang’.
Lad os fortsætte det gode arbejde. Lad os fortsætte 2020, som vi forlader dette år. Med en begyndende forståelse for, at vi alle er i samme båd. At vi må handle i fællesskab. At vi har et fælles projekt.
Lad os holde øjnene åbne for den virkelighed naturen viser os, og som vi kun har set begyndelsen af. Så vi ikke mister målet af syne.
Lad os tage de nye erfaringer med ind i det nye år. Når slægter følger slægters gang rammer vi den tidsmåling, som i virkeligheden er den vigtige. Den tidsmåling naturen følger, og som vi kan lære så utroligt meget af.
Så kan vi blinke og lade et år gå uden følelsen af, at det går for stærkt – fordi vi er en del af slægters gang.
Godt nytår – Vær velkommen til det nye år

Sanne (Brodersen, Gram Slot)