De første covid-19-vacciner fra Moderna ankommer til SSI Foto: Søren Svendsen
De første covid-19-vacciner fra Moderna ankommer til SSI Foto: Søren Svendsen
Nyheder

Haderslev får COVID-19 vaccinationssted

I sidste uge blev plejehjemsbeboere i Haderslev Kommune første gang vaccineret mod COVID-19. Nu er turen kommet til borgere over 65 år, der modtager personlig pleje og praktisk hjælp. Der er tale om cirka 800 borgere i Haderslev Kommune. En stor del af dem vil blive vaccineret på et vaccinationscenter i fx Rødekro, Aabenraa eller Kolding. Nogle af disse borgere er dog så svækkede, at det også med pårørendes hjælp vil være en udfordring at søge ét af disse vaccinationscentre, men nu har Haderslev Kommune indgået en aftale om, at vaccinationen af disse borgere kan foregå i kommunen.

”Vi gør alt, hvad vi kan for at skabe gode lokale løsninger for vores borgere. Derfor er det rigtig dejligt, at vi netop har kunnet indgå en aftale med Sygehus Sønderjylland, de praktiserende læger og de øvrige sønderjyske kommuner, der muliggør etableringen af et midlertidigt vaccinationstilbud her i kommunen”, siger borgmester H.P. Geil.

Planen var, at vaccinationerne kunne begynde i næste uge, men sidst på dagen i går fik Haderslev Kommune besked om, at det første stik allerede kan gives fredag.

”Det betyder, at vi lige nu løber ekstra stærkt. Vi er i fuld gang med at finde egnede steder, hvor vaccinationen kan foregå, læger der kan vaccinere hen over weekenden, medarbejdere der kan hjælpe, planlægning af transport mm. Vi har travlt, men vi gør alt hvad vi kan, så det skal nok lykkedes”, siger direktør for Voksen- og Sundhed, Rolf Dalsgaard Johansen.

De borgere, der nu får mulighed for at blive vaccineret, bliver kontaktet snarest muligt.

”Vi skal have lavet konkrete aftale med borgerne, og det står vores medarbejdere for. Generelt er det dog sådan, at er man pårørende til en ældre borger, så er det en rigtig god idé at hjælpe med at holde øje med posten både den fysiske og den elektroniske, så man ved, hvornår man er i målgruppen for at blive vaccineret”, siger Rolf Dalsgaard Johansen.

Haderslev Kommune regner med, at der i weekenden både kan vaccineres i alt 450 borgere i det midlertidige vaccinationstilbud i kommunen.

Planen er, at når vaccinationerne er gennemført, bliver de midlertidige vaccinationssteder i Haderslev Kommunen lukket igen. Politisk er der dog et ønske om, at et permanent vaccinationssted i kommunen. ”Bekymringen for, at borgerne ikke lader sig vaccinere, fordi de skal transportere sig for langt, vil vi kunne fjerne, hvis vi får et lokalt vaccinationssted. Så det vil vi forsøge at få oprettet i samarbejde med Region Syddanmark”, siger H.P. Geil.