Corona vaccine på vej til Region Syddanmark Ill: Region Syddanmark
Corona vaccine på vej til Region Syddanmark Ill: Region Syddanmark
Nyheder

Flere vaccinationer på vej til regionen

Region Syddanmark har fået tildelt der første sending på ialt 5000 vaccinationer, som kommer til Danmark fra firmaet Moderna, der for nyligt blev godkendt i EU.
Her skal vi gøre os erfaringer med, hvordan vaccinen bedst håndteres praktisk. De erfaringer deler vi med de øvrige regioner, så de også er klar til at modtage.
For at få så stor erfaring med håndteringen som muligt, vil første sending af Moderna-vaccinen kun blive brugt i vaccinationscenteret i Vejle. Vaccinationen begynder torsdag.
Hvis man er udvalgt til vaccination, modtager man en invitationen i sin digitale postkasse – eller som et fysisk brev. Du skal altså ikke selv gøre noget eller ringe til nogen.
Det er borgere, som er i en særligt øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med COVID-19, fx borgere, der er i behandling for en alvorlig kræftsygdom eller har et voldsomt svækket immunsystem. Derudover vil mere frontpersonale på afdelinger med særligt sårbare patienter blive tilbudt vaccinen.
Husk, at du altid kan læse om de forskellige vacciner – både den fra Moderna, den fra Pfizer/Biontech og andre kommende, godkendte vacciner – på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside