Nyheder

Formanden for Danmarks eneste regionale parti fylder 50 år

Carsten Leth Schmidt fejrer idag, mandag den 3. december sin 50 års fødselsdag. Carsten blev valgt som formand for Slesvigsk Parti i 2012 og genvalgt i 2014 og 2018. Ved kommunalvalget i 2017 blev Carsten Leth Schmidt valgt ind i Haderslev byråd for Slesvigsk Parti.
Inden Carsten Leth Schmidt blev formand for Danmarks eneste regionale Parti, gik han på Deutsches Gymnasium für Nordschleswig i Aabenraa og var tidligt engageret i det tyske mindretals politiske ungdomsarbejde.
Fra 1986-1988 gennemførte han den toårige reserveofficersuddannelse i Varde, hvorefter han i studieårene jævnligt blev tilkaldt som forbindelsesofficer for at bistå ved militære øvelser, hvor tyskkundskaber var påkrævet. Han afsluttede sit studie som agronom på Landbohøjskolen i København i 1997 og flyttede herefter tilbage til familiens gård i Sønderballe syd for Haderslev.
Carsten Leth Schmidt er økologisk planteavler med liv og sjæl. Sammen med sin kone Mette og deres tre børn bor han på gården, som han driver i 13. generation. Carsten har blandet meget andet været initiativtager til den succesrige ”Økodag”, hvor tusinder af familier besøger lokale gårde for at se de ”dansende køer”, der efter vinteren lukkes ud på markerne.
Carsten Leth Schmidt er kendt for at være spontan og beslutsom. Selv hans politiske konkurrenter anerkender hans engagement og betegner ham som en politiker, der ikke har langt fra tanke til handling. Han brænder for Sønderjylland for samarbejdet i grænselandet.
Carsten er far til Anna Lea (11), Madeleine (8) og Jens Peter (5). Når de mange tillidshverv og familien tillader det, dyrker han sin interesse for teknologi. Familien rejser gerne til eksotiske steder. Det bedste der kan ske for ham, er, når der bliver serveret stegt kylling, som bedstemor lavede den.