Eva Hillebrand Hansen og Lena Kristiansen Schmidt kan ligesom deres kolleger på området se frem til færre test, når de er vaccineret to gange. Foto: Pressefoto
Eva Hillebrand Hansen og Lena Kristiansen Schmidt kan ligesom deres kolleger på området se frem til færre test, når de er vaccineret to gange. Foto: Pressefoto
Nyheder

Færre test er et lyspunkt på plejecenter i Haderslev

På plejehjemmene er de fleste beboere færdigvaccinerede, og også mange medarbejdere har fået begge stik mod COVID-19. Derfor kan myndighederne gradvist lempe retningslinjerne, og det er et lyspunkt på blandt andet Plejecenter Kong Frederik den IX i Haderslev.

Social- og sundhedsassistent Eva Hillebrand Hansen kan se frem til at blive testet mindre. Hun er ansat på Plejecenter Kong Frederik IX i Haderslev og færdigvaccineret mod COVID-19. I går meldte Sundhedsstyrelsen ud, at medarbejdere der ligesom hende er færdigvaccineret og ikke har symptomer på COVID-19 ikke længere behøver at lade sig teste flere gange om ugen, når mere end 80 procent af beboerne også er færdigvaccineret. Den melding vækker glæde.

”Det synes jeg er rigtig dejligt. Personligt har jeg gået og ventet lidt på, hvornår vi kunne mærke en forskel på, at vi var blevet færdigvaccineret, og det kan vi så nu”, siger Eva Hillebrand Hansen, der arbejder som planlægger på plejecentret.
Indtil nu er hun blevet testet to gange om ugen, og hun har også måtte bruge nogle af sine fridage på at blive testet.
”Det er en blevet en vane at blive testet, og selvom det ikke tager lang tid, så er det rart, at vi ikke behøver blive testet flere gange om ugen. Vi får også mere tid til beboerne, når vi ikke skal gå fra til test, så det er dejligt og et lyspunkt”, siger Eva Hillebrand Hansen.

Leder af plejecentret Lena Kristiansen Schmidt ser også frem til mindre test, selvom det også for hende er blevet en fast del af hverdagen.
”Vi har rigtig gode muligheder for at blive testet på vores arbejdsplads, og det har fungeret super godt. Selvom det stadig ikke er alle medarbejdere, der har fået begge vaccinationer, synes jeg alligevel, vi kan mærke, at vi går mod lysere tider, og det har vi brug for”, siger Lena Kristensen.

For beboerne betyder vaccinationerne også, at de kan vende tilbage til en lidt mere normal hverdag. Blandt andet er besøgsrestriktionerne ophævet.
”Beboerne kan få flere besøg, og at vi kan lave flere aktiviteter for dem, og det har vi glædet os til. Vi er et skridt nærmere den hverdag, vi havde inden corona, og det har stor betydning for vores beboere, at de nu igen kan leve lidt mere frit”, siger Lena Kristiansen Schmidt.

Mere end 600.000 danskere er nu vaccineret første gang. På plejehjemmene er langt de fleste ældre beboere færdigvaccinerede, og dermed godt beskyttet mod COVID-19.

Fremover behøver en vaccineret person, der bliver nær kontakt til en smittet, heller ikke længere at selvisolere sig, hvis personen er færdigvaccineret og ikke har symptomer på COVID-19.