Haji Wright Foto: Svend Anker Iversen
Fodbold

SønderjyskE glipper top 6

Inden dagens 22. og sidste runde i Superligaens grundspil, lå det for fødderne af SønderjyskE til selv, at afgøre om klubben skulle spille med i mesterskabsslutspillet eller i kampen om at undgå nedrykning.
SønderjyskE der gæstede FC Nordsjælland i Farum, lå med 28 point på sjette pladsen. Derfor skulle holdet blot have point, hvis ikke AaB samtidig fik en sejr.
Men dagens kamp endte med et 1-2 nederlag og dermed blev de lyseblå, passeret af netop dagens modstandere FC Nordsjælland, som med 29 point præcis kravler op i slutspillet.
SønderjyskE blev presset af hjemmeholdet og allerede efter et kvarters spil kunne Andreas Schjelderup, med fladt skud helt ude ved stolpen, bringe værterne foran 1-0. Hjemmeholdet fortsatte presset og efter 34 minutter øge føringen.
Igen var det Andreas Schjelderup som afsluttede, denne gang efter en dribletur på tværs i SønderjyskEs målfelt.
Først mod slutningen af første halvleg kom udeholdet frem til afslutninger, men dog uden at blive rigtig farlige.
I anden halvleg kom SønderjyskE mere frem på banen og lagde et pres på hjemmeholdet. Det gav pote efter knap en times spil, da Haji Wright blev spillet fri i feltet, efter et hurtigt taget frispark. Amerikaneren svigtede ikke og sparkede via Mads Tychosen reduceringen i nettet.
Efter scoringen jagtede gæsterne udligningen og tættest på var Emil Holm i de sidst minutter, backen blev tilfældigt spillet fri i feltet, han afsluttede resolut og hårdt, men direkte på keeper Peter Vindahl-Jensen.
Dermed endte det med en hjemmesejr på 2-1 og SønderjyskE skal spillede i nedrykningsspillet, hvor modstanderne er AaB, OB, Vejle, Horsens og Lyngby.