Vojens

En titel man kan være stolt af

Det begyndte tilbage i 2003 og havde, den gang, intet at gøre med Vojens Høtte.
Det var den lokale avis, Budstikken, som tog initiativ til, at man i Vojens skulle hylde en person, som havde gjort noget særligt for byen, egnen og dens indbyggere. Handelsstandsforeningen var med på ideen og igennem mange år var den årlige kåring af Årets Vojens Borger et parløb mellem avisen og handlen.

Det var avisens læsere – borgerne i byen – som kom med indstillinger og en lille jury foretog så valget. Og en lun efterårsaften i 2003 fik Vojens sin første “Årets Borger”.

Kåringen fandt sted fra det lille plateau på trappen der hvor Phunky ligger i dag. Den gang var der en tøjforretning, som hed Katinka og Vestergade var rig på butikker.

[media-credit name=”Det var folkekære Jodle Birge, som stod for kåringen af den første Årets Vojens Borger tilbage i 2003.” align=”alignnone” width=”300″][/media-credit]

Det var en meget kendt tarmrenser – og dansktop sanger – Jodle Birge, som hjalp med at kåre vinderen. Han var i byen på noget handlen kaldte ‘Alpe Night’.
Det var daværende ‘Mr. Høtte’, Erik Andersen, der blev den første ‘Årets Borger’. Han kunne ikke være tilstede da han var med resten af oldboysholdet på tur til Malaga. Hustruen Vita tog imod og avisen havde Mr Høtte med live på telefonen.

Siden har mange lokale personligheder kunnet smykke sig med den fine titel. Fra listen kan nævnes Jens Peter Rasmussen (bla Vennekredsen), Åge Gram (lokalhistoriker, debattør og forfatter), Oluf Jørgensen (ophavsmand til rigtig meget musik og sang) og mange flere.

Altid personer, hvis virke i høj grad har være uegennyttigt og til stor glæde for mange. Og altid indstillet af byens borgere.

Nu skal den 16. Årets Vojens Borger kåres. Meget er forandret i Vojens, men endnu mere er bevaret. I dag er det Ugeavisen Midtsyd, som foretager kåringen sammen med Haderslevspuls.dk og Forum Vojens.

Stedet er RådhusCentret. Tidspunktet er lørdag klokken 11.00. Så bliver endnu en mand eller kvinde belønnet med en titel, som han eller hun kan være stolt af.