112 nyheder

Dødsfald på plejehjem afsluttes uden tiltale

En 85-årig kvinde blev fundet død i sin seng på Bregnbjerglunden plejecenter i Vojens, og en ældre mand blev sigtet i den forbindelse.
Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har besluttet at afslutte en sag om et dødsfald på et plejehjem uden at rejse tiltale i den.

Den 85-årige kvinde blev mandag den 29. juli fundet død i sin seng på plejehjemmet i Vojens. Omstændighederne ved dødsfaldet gjorde, at det blev undersøgt som mistænkeligt dødsfald. En ældre mand blev sigtet for drab efter straffelovens paragraf 237 og fremstillet i retten i Sønderborg, hvor dommeren løslod ham. Sigtelsen blev dog opretholdt.

“Sagen er blevet bredt efterforsket i et forsøg på at finde vidner, tekniske spor eller andet, det kunne klarlægge, om det med sikkerhed drejede sig om et drab og i givet fald, om der kunne findes beviser for at den ældre mand eller andre stod bag det,” lyder det i en pressemeddelelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi, som fortsætter:

“Anklagemyndigheden har nøje gennemgået det efterforskningsmateriale, der ligger i sagen og vurderet, at der ikke vil kunne rejses tiltale mod hverken den ældre mand eller andre i sagen. Der er ikke beviser, der vil kunne føre til en domfældelse.”