Debat

Debat om den danske sangskat

Jeg har netop læst nyheden om, at en medarbejder ved CBH – Handelshøjskolen i København – føler sig krænket, efter personalet til morgensamling har afsunget ”Den Danske Sang Er En Ung Blond Pige”

Det har medført personalesamtaler og en melding fra ledelsen om, at man nok i fremtiden vil være varsom med at synge netop den sang.

Det er i mine øjne helt galt! Det er en gammel sang, en meget smuk kærlighedsærklæring til danskheden og det danske sprog, skrevet for næsten 100 år siden, hvor sproget var anderledes og man brugte andre metaforer end man gør idag. Den handler netop ikke om hudfarve eller diskremination, så protesten er et eksempel på, hvordan det oftere og oftere søges, at kunne påberåbe sig at være blevet krænket.

Vi må simpelthen ikke komme dertil, hvor vores sangskat, litteraturhistorie og kultur skal renses for tidligere tiders brug af ord og vendinger, der måske kunne krænke.

Vi ender med at blive et historieløst og kulturtomt land, hvor fællesskabet er forsvindet, og det eneste der binder os sammen er frygten for at træde nogen over tæerne.

Indsendt af:
Torbjørn Fristed
Kandidat til Folketinget for Dansk Folkeparti Haderslev, Sydjyske storkreds
Østerlundvej 7, Heager
6800 Varde