Debat

Debat: Dambåden betales delvis over skatten

Carl “Havkatten” Skøtt, Brombærvej i Haderslev, skriver dette indlæg:

Dambåden i Haderslev bliver for en stor dels vedkommende betalt af Haderslev Kommunes skatteydere. Det drejer sig om 1,325 mio. kr., der udbetales af kommunen, så snart de sidste tilladelser kommer. Søfartsstyrelsen har nemlig endnu ikke godkendt båden til sejlads på Haderslev Dam.

Den tilladelse har været ventet i nogen tid, og dens udeblivelse er årsag til, at dambåden ikke allerede nu er i rutefart mellem Haderslev og Damende.

Den manglende godkendelse fra Søfartsstyrelsen er også årsag til, at de godt 1,3 mio. kr. ikke straks udbetales, men må afvente godkendelsen fra Søfartsstyrelsen.

Byrådet stillede sin garanti for mere end et år siden, og den var årsag til, at bådebyggeriet kunne gå i gang. I mellemtiden har den selvejende institution Haderslev Dambåd tilsyneladende ikke haft indtægter, der har kunnet modregnes i garantien, så derfor står den fulde garantiforpligtelse til udbetaling.

Den endelige afgørelsen ligger hos byrådet, der mødes 29. maj. Forinden skal økonomiudvalget behandle sagen på mandag, men da formalia er i orden, ventes der ikke problemer med at få de 1,325 mio. kr. fra den kommunale kasse.

Havkatten Calle