Haderslev butikkerne vil hjælpe til Coronasikker julehandel i gågaden Foto: Facebook
Haderslev butikkerne vil hjælpe til Coronasikker julehandel i gågaden Foto: Facebook
Nyheder

Coronasikker julehandel i Haderslevs gågade

Julen står for døren og med lukningen af storcentre giver det flere handlende i gågaden i Haderslev. Derfor vil der de sidste fem dage op til jul være corona-guider i gågaden, der hjælper med håndsprit og minder om at holde afstand.

”Vi har folk klar på gågaden fra lørdag morgen, når butikkerne åbner. Det er vigtigt, at vi kan holde detailhandlen åben frem til jul, og det gør vi i kommunerne ved at sikre en tryg julehandel”, siger Haderslev Kommunes borgmester, H. P. Geil

Det er hjemsendte medarbejdere fra Haderslev Kommune, der ikke kan løse deres opgaver hjemmefra, der vil være at finde på gågaden i gule veste. Det er for eksempel medarbejdere fra Driftsafdelingen, der hjælper med, at vi alle får en sikker julehandel.
Udover guiderne er Haderslev Butikker i gang med at få opstillet plakater der skal få handlende til at holde til højre, så man ikke kommer for tæt på folk, der går imod én.

Allerede torsdag meldte Haderslev Butikker ud, at de forlængede julens åbningstider frem til klokken 19 de sidste dage op til jul, så kunderne har mulighed for at sprede handlen ud over flere timer og undgå trængsel.
Tiltaget er en del af aftalen mellem kommunerne og Regeringen om at sikre en tryg julehandel, så detailhandlen kan holdes åben.