Debat

Bryd tavshedsmuren

For fjerde gang har samtlige kommunale tillidsfolk i Haderslev Kommune i dag været samlet til et møde uden deltagelse af ledere. Det vil sige, der var en undtagelse: Kommunaldirektør Willy Feddersen.
145 var tilmeldt. Influenza reducerede antallet af fremmødte til 139. De havde ifølge egne tilkendegivelser en god dag, men det var nu heller ikke betændte sager, der var på dagsordenen.
Willy Feddersen fortalte bl.a., at den egentlige debat om røgfrie kommunale arbejdspladser indledes 6. marts, når hoved-MED mødes, hvilket ikke uventet medførte en debat både for og imod.
Mere grund til overvejelser gav det indlæg, som forsker ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole, Roger Buch, gav. Han talte om den kommunale udvikling i de kommende år – og konkluderede også, at det offentlige ikke har flyttet sig en tomme – kun fået flere opgaver pålagt.
Opfordringen til de 139 tillidsfolk var:
– Tal højt om de udfordringer, I har, og undlad at opbygge en tavshedskultur. Det sidste kendetegner allerede nu en stor del af det offentlige.
For tillidsfolkene er denne årlige dag en forkælelsesdag – men den gav også ord til eftertanke:
Først og fremmest: Bryd tavshedsmuren og lad problemerne komme op i lyset. Tillidsfolkene er de nærmeste til at gøre det.
Havkatten Calle