Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
112 nyheder

Biljagt igennem Haderslev by

Igår formiddags var der biljagt igennem Haderslevs gader.
Politiet forsøgte at stoppe en bilist i midtbyen og han stak af. Undertegnede kørte selv på Christian X’s Vej fra krydset i nord med retning mod havnen, da jeg ud for Dokken pludselig ud af det blå blev overhalet af en bil, jeg tjekkede spejlene og så en politibil med udrykning komme efter. Ved helle anlægget omkring Grundtvigsvej kørte bilen venstre om og politiet fulgte efter, således modkørende trafikanter måtte bremse op.
I lyskrydset drejede begge biler umiddelbart af Aastrupvej som jeg så det, trods rødt lys.

Politiet skriver i en pressemeddelelse:
Sigtet for vanvidskørsel og for at have bragt andres liv i fare samt for en lang række andre forhold i forbindelse med eftersættelse

Da en patrulje i formiddags opdagede dels mandens kørsel og dels, at han kørte med en stjålet nummerplade, startede en eftersættelse fra Haderslev til Genner

En 30-årig mand fra Haderslev vil i morgen, onsdag, klokken 08.30 blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg.
Manden er sigtet for blandt andet vanvidskørsel, narkokørsel, kørsel i frakendingstiden, for at have sat andres liv i fare og vold mod politiet ved påkørsel af patruljevogne.

Ved ni tiden i morges bemærkede en patrulje mandens kørsel. En kontrol af nummerpladen på bilen viste, at nummerpladen var stjålet. Da patruljen så gjorde tegn til, at manden, der kørte i en VW Passat, skulle standse, forsøgte han i stedet at køre fra politiet.

Fra Chr. Xs Vej blev bilen eftersat ad Jomfrustien og Storegade og videre ad omkørselsvejen mod syd ad den gamle hovedvej. Allerede inde Haderslev rammer den en kantsten og punkterer på et fordæk, men det forhindrer ikke manden i at køre videre. Også i Haderslev strejfer den en borgers bil.

Den 30-årige kører gennem bymæssig bebyggelse i Hoptrup med cirka 140 km i timen og videre mod Genner. Undervejs slingrer han frem og tilbage på vejen for at forhindre patruljevognene i at komme ind foran ham.
Kørslen bevirker på et tidspunkt, at bilen skrider på tværs af vejen. Tre patruljevogne lukker Passaten inde. Alligevel kører den 30-årige frem og tilbage i et forsøg på at skubbe patruljevognene væk. Det lykkes dog ikke, og han blev anholdt.

I alt er manden sigtet for omkring 40 forhold. Bilen er beslaglagt med henblik på afklaring af ejerforholdet og eventuel konfiskation.