Banegårdsplads i Vojens skal renoveres
Banegårdspladsen i Vojens som den ser ud for tiden, for et ansigtsløft Foto: Pressefoto
Banegårdspladsen i Vojens som den ser ud for tiden, for et ansigtsløft Foto: Pressefoto
Nyheder

Banegårdsplads i Vojens skal renoveres

I løbet af november starter Haderslev Kommune arbejdet med at omdanne Banegårdspladsen i Vojens, så den byder rejsende til kommunen velkommen og er mere indbydende at opholde sig på.

”Banegårdspladsen er vores ansigt udadtil. Det er her mange rejsende ankommer med bus eller tog, når de besøger vores kommune, og det er vigtigt, at vi får efterladt et godt indtryk, når folk møder os første gang”, siger borgmester H. P. Geil.
Haderslev Byråd har afsat 5 millioner i 2020 og 2021 til projektet, der tager afsæt i visionen fra masterplan for Vojens Midtby fra 2017, som er udarbejdet af Forum Vojens.

Omdannelsen betyder blandt andet, at fortovet ved stationsbygningen udvides til 6-7 meters bredde for at skabe plads til mindre opholdsarealer, træer og et bredt gangareal.

Derudover etableres en ”mut og mojn”-lomme langs fortovet, hvor der vil være mulighed for at sætte passagerer af tæt på stationen.

En del af det nordlige parkeringsareal inddrages til grønt areal, så man fremover skal parkere på den sydlige parkeringsplads, der ikke indgår i projektet.

Sidst men ikke mindst etableres der en bred busperron med plads til tre holdende busser på hver side, så man kan skifte bus uden at skulle krydse kørebanen.
”Projektet på Banegårdspladsen involverer flere større områder, og derfor vil det også tage lidt tid, før vi er færdige. Vi udfører det i to etaper; én som starter nu og slutter i foråret og én der starter senere i 2021, og afsluttes næste efterår”, siger Maiken Henningsen, der er ingeniør og projektleder ved Haderslev Kommune.

Mens arbejdet står på, vil der i perioder være afspærret på dele af pladsen, så der etableres en midlertidig busholdeplads, ligesom parkering vil blive flyttet til den sydlige plads. Ændringerne vil løbende blive skiltet i området.

Tidsplan
Anlægsarbejdet på Banegårdspladsen er opdelt i to etaper.
1. etape omfatter kørebane, busperron og fortov foran stationsbygningen, som forventes udført fra medio november 2020 til foråret 2021.
2. etape omfatter det grønne område; planlægning af det grønne område opstartes i 2021 og anlægsarbejdet forventes udført i efteråret 2021.

Illustration fra masterplanen for Vojens Midtby fra 2017, som danner grundlag for de ændringer, der laves på Banegårdspladsen
Illustration fra masterplanen for Vojens Midtby fra 2017, som danner grundlag for de ændringer, der laves på Banegårdspladsen

Related posts

Politiet: Pas på, på fredag

René Holm

Kiosk ved Vedsted Sø

René Holm

F35 prøveflyver om tre uger

René Holm