Topnyhed

Årets lysfest starter allerede den. 2 maj

Årets store markering af Danmarks Befrielse i Haderslev har fået vokseværk, da Haderslev Lysfest tyvstarter fra den 2. maj med velgørenhedskoncert, foredrag og lysshow.
Selvom befrielsesdagen først er den 4. maj, bliver der i Haderslev også afholdt arrangementer i dagene op til selve lysfesten.

Onsdag den 2. maj bliver der klokken 19.30 holdt en velgørenhedskoncert “Klassisk for Fred” i Slesvigske Musikhus til fordel for Læger uden Grænser. Aftenen byder på et bredt program med ballet fra Sønderjyllands Danseakademi, Eurytmiensemblet Ildfuglen fra Aarhus musikalsk bundet sammen af Corde di gioia – Strings of Joy.

På det Tyske Bibliotek fortæller historiker Frank Lobowitz om vendepunktet i 1918, vejen fra krigsafslutning til folkeafstemning. Foredraget afholdes også den 2. maj klokken 17.00.

Torsdag den 3. maj tænder WeCreateMagic op for de store projektorer på Haderslev Kaserne klokken, her vil der være mulighed for et gensyn med animationsfilmene fra 2016 og 2017 samt se de tegninger, som børn fra skolerne har lavet til lysfesten.

Det samlede program for Haderslev Lysfest kan ses på haderslevlysfest.dk