Affald indsamlet i Vojens i 2019 Foto: Pressefoto
Affald indsamlet i Vojens i 2019 Foto: Pressefoto
Vojens

Vojens tager skraldet

I denne uge fra mandag den 12. april til søndag den 18. april, er der i hele Danmark affaldsindsamling, arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening. Her samler tusindvis af frivillige borgere og foreninger, virksomheder affald op fra naturen i deres lokalområde.
I Vojens bakker Forum Vojens op om arrangementet, ved at være tovholdere for at naturen i og omkring byen bliver ryddet op.

“Det er en håndgribelig og overkommelig måde at gøre noget godt for klima og miljø på”, siger Karl Posselt, formand for Forum Vojens, han opfordrer alle, der har tid og lyst til at bruge et par timer i den gode sags tjeneste.

Med affaldsindsamlingen er det muligt at kombinere en frisk gåtur og en god gerning for lokalmiljøet.
Når man bruger naturen i dagligdagen, er det ærgerligt at der mange steder ligger dåser, cigaretskod, hundeposer og meget andet, som ikke hører til i naturen.

“Både børn og voksne kan samle affald, så det er en aktivitet, der egner sig til hele familien. Forum Vojens forbereder indsamlingsruter alt efter, hvor mange børn og voksne, der møder op på dagen. For at kunne planlægge bedst muligt, vil vi gerne have, at man tilmelder sig på forhånd”, siger Karl Posselt. Han tilføjer:
“Det er også helt i orden at møde op uden at være tilmeldt på forhånd. Jo flere indsamlere, desto pænere bliver byen”.

I Vojens foregår affaldsindsamlingen søndag den 18. april fra klokken 10.00 til cirka 12.30.
Mødestedet er Aktivitetscentret Povlsbjerg, Glentevej 39 i Vojens.
Her bliver der udleveret veste og sække, hvorefter rutefordelingen aftales. Medbring gerne et par arbejdshandsker. Efter et par timer mødes vi igen samme sted for at slutte af med lidt til gane og hals.

Tovholder for indsamlingen i Vojens er Calle Simonsen, han koordinerer tilmeldinger, eller kan besvare eventuelle spørgsmål, enten via sms på 61307040 eller mail til callesimonsen@gmail.com