Nyheder

Vojens spillede juleskak

Der er i julen mange traditioner, aktiviteter som familiebesøg, dette trodsede godt 60 skakspillere, som var samlet til hurtigturnering i Vojens den 28. december 2019.
Juleturneringen har 47 år på bagen, som en fast tilbagevendende tradition, og i de senere år har den indgået i en serie af hurtigskakturneringer i Dansk Skak Unions sydjyske hovedkreds.
Konceptet går ud på at deltagerne inddeles i styrkegrupper lige fra mesterspillere til begyndere og spiller syv partier mod modstandere med tilsvarende spillestyrke i løbet af en dag.
Der bliver betalt et indskud for at detage og indskuddet fordeles efter turneringen som kontante præmier til vinderne.

Årets turnering kunne tælle deltagere fra nær og fjern, blandt andet fordi det ofte sker i kombination med julebesøg hos familie i det sydjyske, i år var der også deltagelse fra London og fra Differdange i Luxembourg.

Deltagerne var inddelt i fem grupper efter spillestyrke, og gruppevindere blev (pointgivning: 1 for vundet parti, ½ for uafgjort og 0 for tab):
Mesterklassen blev vundet af Søren Brautsch (Haderslev Skakklub) med 5½ points.
Klasse 1 blev vundet af Martin Møller (Aalborg Skakforening) med 5 points.
Klasse 2 blev vundet af Thor Wind Andersen (Fredericia Skakforening) med 5½ points.
Klasse 3 og 4 var slået sammen og blev vundet af Tommy Hansen og Hans Chr. Baagøe med hver 6 points.
Skoleskakgruppen blev suverænt vundet af Benjamin Bonde Pedersen (Haderslev Skakklub), der vandt alle sine partier. Skoleskakgruppen er for børn, der ikke har spillet skak så længe, og gruppen fungerer som introduktion til turneringer for de talenter, der er på vej – altså en vigtig del af fødekæden i det danske skakmiljø.

Turneringsvinder Søren Brautsch bor i Vojens og er således helt lokal, selv om han er medlem i Haderslev Skakklub. Vinderen af 1. klasse – Martin Møller – er faktisk også lokal. Han boede indtil for to år siden i Toftlund og var medlem af Vojens Skakklub. Nu er han imidlertid i gang med en videregående uddannelse og har derfor måttet flytte til Aalborg.

På grund af arrangørforpligtigelser deltog kun tre fra Vojens Skakklub i turneringen som blev spillet i aulaen på Lagoni-/Bregnbjergskolen på Unionsvej