Øvrige sportsgrene

Vojens på vej tilbage på speedwaykortet

Tidligt på året blev det offentliggjort at Jacob Olsen overtog den daglige drift af Vojens Speedwaycenter.
Straks efter gik arbejdet igang, for på flere punkter at skabe et godt miljø for dansk speedway og en god oplevelse for publikum. Først landede Jacob Olsen og hans stab både en afdeling af EM, som blev kørt for 14 dage siden, ligesom der lørdag den 7. september igen er Grand Prix på slaggerne i Vojens.
En aftale som i første omgang gælder tre Grand Prix og har indebåret at der blandt andet er investeret i en storskærm på banen. Foruden den kan en lang række af fornyelser nævnes på centret, herunder ny presselounge, ny bro over ryttergården, stor parkeringsplads umiddelbart bag siddetribunen, maling og general renovering af salgsboder samt to loungemoråder en i nærheden af ryttergården og Ole Olsen Lounge.

Nu venter den store test
Ikke siden 2014 har Vojens lagt bane til et Grand Prix, derfor blev EM afdelingen en generalprøve for værtsskabet.
– Da jeg vågnede søndag var jeg lettet og glad, vi fik stor ros af FIM Europe, der arrangerede løbet, der var fejl, emn dem arbejder vi på at rettet til grand prix’et, fortæller Jacob Olsen.
Mandag skulle alle folkene omkring centret op i gear igen, men de valgte at lægge telefoner og computere til side. Dagen blev en stor evalueringsdag, hvor alle sten blev vendt og drejet for at optimere mest muligt. Der forventes omkring 20.000 besøgende til grandprixet, mod omkring 7.000 til EM løbet.

Den rette skulle overtage
Jacob Olsen der har været på speedwaycentret helt fra barns ben, er glad for den modtagelse han har fået af Haderslev Kommune, virksomhederne i området samt lokalbefolkningen, mange har som han siger det kigget ud forbi, for at se hvad der sker. Derfor har han også købt navnesponsoratet på det ene telt ved Vojens Høtte.
Ligeledes har han et godt samarbejde med speedwayklubben, et samarbejde der næste år bringer klubben tilbage i det fine selskab i speedwayligaen.
– Hele projektet herude ventede på at enten jeg eller den rette kom og drev det videre, fortæller Jacob Olsen.

Danmarks nye stjerneskud
Til det kommende grand prix vil der igen være en dansker i fokus, denne gang er det Leon Madsen, som i skrivende stund fører i den samlede VM stilling.
– Han har lang vej endnu, før han kan kalde sig verdensmester, men lige nu mener jeg han er dygtig nok til at vinde, forklarer Jacob Olsen og fremhæver Leon Madsens mentalitet og vilje til at ville vinde. Men alt skal flaske sig for den 30 årige dansker, der indtil for nylig var meget ukendt, dog har en UVM i 80 CCM fra netop Vojens på sit CV.
– Leon har der altid været lidt mystik om,for når det gjaldt manglede det sidste ofte, derfor har han ikke været øverst på de forskellige landstræneres liste, fortæller Jacob Olsen og forklarer at efter Leon Madsen flyttede til Poen og bosatte sig er han i sin hjemby der blevet en stjerne, hvilket kan være en af årsagerne til den store selvtillid køreren har lige nu.