Nyheder

Udeservering på Nørregade prøves af

Udvalget for Plan og Miljø har gjort det muligt at afprøve udeservering i Nørregade i Haderslev fra maj til september 2019. Det betyder ændringer i trafikken; gaden indsnævres og farten skal sættes ned.

Fra mandag den 6. maj går Haderslev Kommune i gang med at lave midlertidige ændringer i trafikken i Nørregade. For at give mulighed for mere udeservering frem til 15. september indsnævres en del af gaden til ét spor og bliver til gågade-zone med kørsel tilladt. Det betyder, at bilister skal tage særligt hensyn til fodgængere og hastigheden max må være 15 km i timen.
Nørregade ligger i forvejen i parkeringsforbudszone, men mens afprøvningen står på, vil der i samme del af gaden også være standsningsforbud.
Bilister må fortsat køre gennem Nørregade fra Torvet mod Gammelting, men skal tage særligt hensyn til fodgængere. Busser, taxa’er og myndigheder må fortsat køre den modsatte retning, hvilket betyder, der ikke ændres i køreplaner for bybusserne.
Flere trafikale ændringer på vej
Udover de trafikale ændringer i Nørregade, er der også trafikale ændringer på den smalle del af Jomfrustien i samme periode. I uge 20 starter et stort anlægsarbejde op på strækningen fra Nørregade til Teaterstien. Det arbejde vil vare frem til efteråret og den del af Jomfrustien vil være spærret for trafik i hele perioden.