Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/
112 nyheder

Travle dage for politiet

Syd- og Sønderjyllands Politis færdselsbetjente havde nogle travle dage i den forgangne weekend med en trafikindsats på motorveje og landeveje i den sydlige del af politikredsen.
Mange trafikanter var på vejene – ikke mindst på grund af det store ‘Danmarks Hurtigste Bil-arrangement’, der fandt sted i Padborg Park fra den 1. – 3. juni.
Politiet var til stede med både videooperatører, patruljer samt med Automatisk Trafikkontrol (ATK), hvoraf en del af indsatsen fokuserede på trafikken til og fra arrangementet.

466 sager
I alt registrerede politiet 466 sager, hvoraf de 258 var i ATK-regi. Sagerne omfatter en række overtrædelser af dels færdselsloven, dels andre love:
Et tilfælde af spirituskørsel, Et tilfælde af narkokørsel, 83 bilister fik et klip i kørekortet, 29 bilister fik betinget frakendt retten til at køre bil og 48 bilister får deres køretøj indkaldt til syn.

For høj hastighed
Langt størstedelen af lovovertrædelserne drejede sig om for høj hastighed. Og det hurtigste køretøj kørte således hele 179 km/t på motorvej.
– Det er meget positivt, at vi udelukkende har haft enkelte sager om spiritus- og narkokørsel. Omvendt må bilisterne gerne lette foden fra speederen. Bare fordi der er Danmarks Hurtigste Bil i weekenden, behøver man ikke at køre på vejene, som om man selv deltager i showet, understreger vicepolitiinspektør Knud Reinholdt fra Syd- og Sønderjyllands Politis Færdselsafdeling.