Der er afsat penge til sommerferie for børn og unge Foto: Jenny Rollo / freeimages
Nyheder

To millioner skal give børn og unge en god sommerferie

Haderslev Kommune har fået to millioner til sommerferieaktivitet for børn og unge. Pengene skal bruges på aktiviteter, der kan hjælpe børn, der er påvirket af coronakrisen – enten fagligt eller socialt. Kommunen håber på hurtig opbakning fra foreninger, institutioner og erhvervsliv.

Har du en god idé til, hvordan man kan skabe nogle gode sommerferieaktiviteter for børn, så vil Haderslev Kommune meget gerne høre fra dig. Regeringen har afsat penge til en sommerpakke til kommunerne. Haderslev Kommune har fået to millioner, der skal sikre, at børn og unge får en god sommerferie trods coronakrisen.
”Det skal gå stærkt. Sommerferien står for døren, og mange har nok lagt planer. Men vi har fået en mulighed for at hjælpe børn og unge, så vil vi gerne appellere til, at foreninger, institutioner og virksomheder, der kunne have nogle gode idéer til ferieaktiviteter til at sende en ansøgning”, siger Bent-Ole Østerby, stabsleder i Pædagogik og Læring, Kultur, Fritid og Landdistrikter
Pengene er afsat særligt med tanke på udsatte børn og unge, som måske har haft det svært under coronanedlukningen, og som vil have godt af at komme med på en sommerferieaktivitetet og opleve glæde ved at være med i et fællesskab og måske også kan udvikle sig fagligt.
Aktiviteterne kan fx være fodboldskoler, ferielejre og svømmecamps.
”Det kan være en restaurant, der har lyst til at lave en madskole om formiddagen eller en idrætsforening, der godt kunne tænke sig at lave en sommercamp. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser. Vi håber, at der kommer nogle kreative idéer på bordet”, siger Bent-Ole Østerby.

Aktiviteterne i sommeraktivitetsforløbene skal falde inden for følgende formål:
• De skal bidrage til at lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle af eleverne som følge af skolelukningen.
• De skal understøtte et socialt/trivselsmæssigt formål med fokus på elevernes deltagelse i fællesskaber samt understøtte elevernes interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.
• Begge dele vil kunne understøtte et kriminalpræventivt sigte.

Send ansøgning
Vil man have del i de to millioner kroner, skal man sende en ansøngning til kulturogfritid@haderslev.dk senest mandag den 22. juni, hvor man forklarer om sin idé og hvor mange penge man skal bruge, så vil forvaltningen hurtigst muligt kigge på ansøgningen.

Aktiviteterne skal foregå i den periode, hvor skolerne holder sommerferie, men det kan godt kun være i en enkelt af ugerne.

Haderslev Kommune er desuden i gang med at tage kontakt til en række foreninger og institutioner, der kunne tænkes at være med på idéen om at skabe aktiviteter for børn og unge.